nuffnang ads

Wednesday, November 30, 2011

Cici al sekerat jalan..


Rentetans ya..

1)Cici keja as receptionist kat company software dlm umug 18, melihat cam tak leh ada kenaikkan pangkat apa dlm company tu 
Seems to be very stagnant there, so cici pun teringin la nak buktikan .. should continue study , time tu diploma kira not bad la kan..
So register la part time untuk Diploma in Accounting.. tenure of course tu dlm 2thn kot..
Mengharungi malam naik bas dari tempat keja ke kolej tu, dapat lah tahan 6 bulan
Mula kena amik subject bisness ,. Costing, n accounting.. (lebih kurang lah, ingat ingat lupa), then dlm 3 bulan tu tak paham ka or malaih kan drop that 2 subjek
Amik accounting saja.. kalu lulus dapat la cert accounting.. jadilah hehe..
Pas tu tak tahan nak tuggu time exam, cici tak sabag dah.. so amik gak exam wlpn sukatan pelajaran tak habeh lagi.. next exam is LCCI immediate Bookeeping Cert
Haaaa.. boleh la..
P la gak exam tu, belasah ja apa yg patut.. hhehe.. sementara tu apply la keja keja…dapat la keja di bank ni.. as a clerk
(time tu sonok melangit , tak kisah dah result tu suma)
So bookkeeping tu pas ka tak pas., tak p amik pun result tu.. tak pas la kot heheh.. nahaaai.. belajag 6 bulan teruih periksa sbb  al balog dok mai menyinggah hehe



2)Cici belajag buat jahit baju2.. @ fesyen fesyen ni sekitar time tu umug 21
Wah sonok la belajag , kononnya nak reka sendiri nak jahit apa yg kita mau tu sendiri..
Hmm kena meredah perjalanan dari umah ke tempat tuh 1 jam la agak agak (jauh dak?).
So p la tiap tiap sabtu ahad dengan member member sebaya ni.. dapat la belajag buat baju kurung, kebarung and jahitan tulang belut tu,..
Pas tu member sorang demi  sorang dok tarik diri.. akhirnya tiggai cici sorang.. so..!! tuggu apa.. cha alif but la… cabut hehe.. again.. nothing much impressive abt myself..
Al balog tu mai lagi!

3) time umug 24 … ada pulak peluang belajag jahit curtain.. hehe.. with payment 300 per month, for basic curtain techniques, fuhh mahai la tuh.. again ..
Sempat belajag buat basic curtain, loyal scallop.. n box pleat tu suma.. cici tak pay attention(ada masalah technical time tu.. personal) so dapat la tau only basic ja..
Rugggiiii nya..

THEN<<<<,,,,,

Now comes another opportunity for me.. belajag buat kek pulak? How far can u go cici? Hehe.. nak tergelak pun ada..
All these mcm hangat hangat tahi ayam.. awai awai sonok..
Cici ada penyakit yg masih tak boleh nak di buang ni- Al balogs.. sedeynya.. by right should matured enaugh dah nie,, tp .... 


My al balog tu bila pun nak menyondoi.. tengah semangat neh..

Sure n forsure, cici nanti tau basic basic ja.. tak kan pandai tp takat boleh  buat ja lah! Hehe..
Org bg peluang to gain knowledge ni kot bole buat partime ka, cari extra income..
Cici masih tak tau.., ingat nak redah dulu..hehe.. buat tak buat duit lepas ni.. tugggguuuuu

Hehe.. that’s me.. , tak pernah 100% success hehehe…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget