nuffnang ads

Monday, October 31, 2011

Gambag perkahwinan artis

saja layan mata,.. meih..
sapa paling segakkk sekali

cici suka, farah n elyana,,cantik














yang ni ok..


yg ni hmmmmmm .. no coment ... =)

Tafsir Mimpi Air

tak tau samada nak percaya atau tak... hrmm kalu yg baguih tu nak pecaya la, ingat kan org selalu kata mimpi ayag ni baguih.. rezeki la berita gembira lah.. tp cari pnya cari.. tak semua mimpi ayag tu makna kesenangan hrmmm
tiap tiap hari mimpi ayag.. lets read tru what i ve found out


Air
Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam
dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan
anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang
kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lama lagi (dalam hitungan hari) akan
menerima kabar gembira dari sanak famili atau teman Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan
mendapatkan rerzeki. Mimpi melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan


Ada hari mimpi banjir , ada hari mimpi air masuk dalam rumah, ada hari mimpi tenggelam dalam sungai.. lah,
adohaii.. so camna..
harap ianya sekadar mainan tidug..makna tersirat serahlah pada Allah.. hmmm no way out.. tawakkal.. la.. ingat kan air tu rozki tp bentuk mimpi makna lain lain lak hehehe..
redah ja la cici;s.. semoga dilindungi dari sebarang keburukkan... AAMin

Sunday, October 9, 2011

Satu Malaysia ker...

Seriusly , I m working with chinese, Penang Chinese
All the while never thought how nice it could be or could turn other way round J
A new manager came from other foreign bank, a young n smart guy..
Tapi nak di jadikan cer nya.. dia ni pandai lak berbahasa melayu,, fasih la tak pelat sangat.. kira cam familiar n mixed around ngan org melayu la
The way he joke pun seems to be cam melayu la..
Adoi ,, nak dapat org cha yg cakap melayu fasih kat penang ni,.,. ala ala ja boleh kira ngan tangan
Most of comunication is English I guess, tu kat ofis cici la..

Then, turun kat bawah, safeguard is Indian, dia pun joke joke seloroh suma in Malayu yg sgt fasih..
Bos yg tinggi rank pun mixed around gak dengan suma suma ni tak kira la bangsa apa pun,
I m the only malay works in this department,, kdg2 terasa jugak dengan gelak tawa bila communication in Mandarin or hokkien
Tp buat keja la.. nak wat cam na..

What my concern is, memang la best tgk Chinese, Indian n Malay tu mixed around, n sembang pun cam biasa.. that’s  make me feel like proud to be Msian
Kdg2 tu dia falsafah politik ja yg membezakan pendapat., sapa betoi sapa tak betoi.
Kalu pasai politik ni ,, tok sah kata angan cha hin n malay.. tp sama sama melayu pun hantam p hantam mai..
Nak kata pa depa ni suma dok tepuk tangan la malayu dok me-layu kan diri hihi..

Cam na hebat pun kaum cha tu , negara ni dimerdekakan atas nama Tanah Melayu.. they must understand that..Cuma respect each others..
Melayu tak hebat kalu berpecah,,,hebat kalu bersatu.. tu ja,,
Tp hebat melayu, tidak pada nama, rasanya hebat melayu tu tang pegangan akidahnya- Islam
Kalu melayu tak pegang akidah islam.. hancus.. rimas tgk.. org melayu yg dok minum arak , berdisco beseksi sana sini tu..

As for us...syukur la apa yg ada,..
Perjuangan tu biarlah atas nama bangsa bukan nama individu..
Love piece, love msia.. 

Saturday, October 1, 2011

Contoh Surah dan Ayat Penawar

Dalam dok riki riki... terjumpa satu website ni.. tp terlupa.. cari balik dah tak ingat.. 
cici sempat copy paste tp surf balik tak jumpa pulak.. btw, rasanya ianya sangat bermanfaat buat kita suma.. kelebihan ayat dari Al-Quran yg bertindak sebagai penawar...insyaAllah.. 

Surah Qaaf - ayat 16-45 , ayat 21-38, Surah Sod ayat 34-61
untuk penyakit yang ada kaitan dengan tulang (sakit Rheumatism, arthritis , sakit sendi, tulang patah atau fractured, slip disc dan sakit tulang belakang

Surah AL Buruuj ayat 1-22
untuk penawar sakit sakit yang berkaitan dengan perut (spt gastric, stomach ulcer) atau penyakit yang berkaitan usus besar atau usus kecil

Surah Al-Israa ayat 40-55
untuk pesakit yang mengalami sakit jantung, saluran darah tersumbatm(blockage) dan jantung berlubang

Ayat Ayat dari surah Al -Anfaal untuk sakit jankitan kuman/virus atau infections (ayat ayat ini berfungsi sama seperti ubat2 antibiotiks)

Surah An-Nahl
untuk memberi kekuatan atau tenaga kepada pesakit, kekuatan dari segi fizikal dan kekuatan dari segi dalaman atau rohani. Ayat ayat ini berfungsi untuk meningkatkan kekuatan fizikal
atau immuniti (sistem daya pertahanan seseorang).Peningkatan kekuatan rohaniah dari segi semangat dan keazaman pesakit

Surah Al Anbiyaa ' , Surah Al Qasas, Surah Al-Maidah , Surah An-Naml khusus untuk penyakit kencing manis , darah tinggi , sakit angin ahmar dan lain lain lagi

Ayat ayat dari Surah Yusuf dan Surah An-nahli untuk penyakit lemah tenaga batin bg kaum lelaki

Ayat ayat dari Surah Maryam, Ambiyaa dan Imran untuk sakit fibroid, ovarian cysts dan lain lain sakit perempuan

Ayat ayat dari Surah Fatah,Yunus , Hud Az-Zumar , Maidah , Al-A'raf, Ash-Syura, Al Qasas dll
untuk pelbagai penyakit cancer , sakit buah pinggang, hepatitis dan lain lain penyakit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget