nuffnang ads

Wednesday, March 30, 2011

 Oh no..
Banyak nya kduri related ngan aku tahun ni.. banyak nya budget nak kena kuag ni
Adehhh.. seronok tu memang seronok.. tp suma in one year.. jenuh aku nak kampoi..
2nd april, anak sepupu aku.. dekat la jugak
23rd anak mak sedara kat KL…..
28th May.. adik aku nak kawin… huaaa……ni budget besau lor..
November adik ipag ………………….ni pun budget aku besau jugak,,
Mau kasi hadiah.. mau beli baju baju..
Ish..
Jahat tak aku as pmpuan.. sekali keduri sekali beli baju baru? Ish.. nahaiii.. cirit la…
Nak wat cam na .. ikut tema depa hihi.. sonok tu memang la sonok.. tp tu la.. budget lari.. jenuh aku nak hambat hahaha

For my dearest adik.. n adik ipag…

Even mulut kakak kamu ni bising pot pet.. pot pet.. so kan tarapapa.. yg pastinya harap suma nya berjalan lancar.. no.. selamat menjengoi ke alam rumah tangga.. ke alam yg penuh ngan asam garam madu dan kadang kadang ada pahit sikit ..tak pa.. tu namanya rencah kehidupan.. hihi..
All de best for all future bride na… .hihi..




Ciwis again..

Lagi kisah kecurangan di FB

Tak nak mengulas panjang panjang la pasai benda ni, it is not easy to say..
Dlm berjuta juta org guna FB, Cuma ada jugak segelintir ja yg salah guna kan nya..
tadi received mail yg di forward kan dari A ke B ke C sampai la kat aku,, ni, surely noted, it is just my single opinion. .kebanyakkan nya sang ister isteri ja yg di dakwa salahgunakannya..ter fall in love tru FB,,, ya ka?. boleh rasa cam tu ka kat FB , sebab ter'add' ter keep in touch ngan boyfren lama..
uish.. m not gonna to say its overall.. tp cam na rasa kita sampai terlalai sedemikian rupa..sampai lupa lak al sang suami ngan anak anak dek kerana bz chating ngan menda alah ni ,..
hai la sang isteri..balik la ke landasan.. tak dak apa pun kat fb tu sngt.. ok la chating sat sat tp takkan sampai tak buat kerja.. angau angau tu suma..nafsu tu si S tu suka la..ish.. of coz as for myself tak layak nak komen pasai benda ni.. tak layak pulak nak buat motivasi pa balaghana tu suma..
Cuma can say it is just a gentle reminder for us.. to be extra pre- cautious not to ~melalut sangat ngan FB ni sampai sang suami leh terasa hati syak wasangka suma.uishhh..nahi nahi.. kabhi nahi.. ~~

I rasa ni agenda om puteh kot nak bagi kita kita ni terpengaruh.. secara tak lansung memenangkan ciptaan depa.. hrmmm
Sowyy aku pun ada fb jugak ~ada la of coz..
Mula dulu memang tangkap gian nak on memanjang bila office allowed to use facility FB , pas tu office dah band kan.. tak leh dah coz ada yg melampaui batas sampai terjejas kerja..
So aku pun tak aktif sangat la.. hihi.. ada la kat umah.. once in a while, tak leh all de time.. lorr.. hihi.. marah kang en man burn aku..

Darling..
For you.. please don`t wory wory k.. isteri mu tak accept pun frenz lalaki hihi..especially yg tak dikenali..
Tak mo...la cari na`aih.. hihi..
All de while hepy tgk kerenah anak anak,, ya.. itu harta ku yg terindah pemberian Allah.. 
love my family... hihi


terserntuh hati ini..

Ciwi.. la lala la.. memang ciwi aku ni.
Story tersentuh hati ni..ditujukan buat man burn aku .. merankap en hubby aku ni..
Ya.. sepanjang 5 thn perkahwinan.. dugaan ni toksah kata la, macam macam bentuk mcm mcm rupa mai.. sedih sat, marah sat.. suka sat.. geram pa balaghana suma.. rasa cam very common la feeling cam ni suma dlm alam rumahtangga kan.. tp selalunya aku ni ja yg ti feeling lebih, t rasa mcm ‘betapa aku cinta pada mu.. lakiku..’ tp en man burn aku ni..hrmm aku pun rasa cam tak seperti yg kita impikan masa alam remaja dulu..
No romantic romantika tu suma.. balik keja setting anak anak.. siap kan suma, rutin biasa .. dan sangat biasa.. no other word for it..
Then… dlm aku dok harungi ‘my simple life ni’ tiba tiba man burn aku sms kan..’kita bahagia, doakan bahagia ini berkekalan’…..arggghh tersentuh sungguh hati ini bila man burn leh luah kan rasa dia kat aku cam ni.. aku rasa ya.. .memang la bahagia kita bila tgk anak anak membesar.. bahagia kita bila rasa seolah seolah sempurna apa yg kita miliki ni ,dugaan tu memang la tak putus.. tp selalu aku ingat aku ja yg rasa cam ni.. mana nak tau.. man burn pun luah kan nya…. Hihi…
Ya..
Wlpn memang bila kita bertentang mata.. kita tak mampu bicara yg menyentuh perasaan ni suma.. tp bila tru sms kita berani luah kan.. ‘ayat power la siket’ tentunya tersentuh hati jugak.. ya la..kdg2 terlintas jugak di hati ni.. ok ka aku ni? sempurnakah aku sebagai sang isteri.. hrmmm I m not perfect.. too many things need to be improved tp tu lah…. Man Burn pun dah terbiasa ngan mulut hingag aku ni,, pot pet.. ada jugak man burn marah bila aku  bising tp tu la.. jwpn sang isteri ni..'mau yg sengap.. kena cari yg bisu la, or p cari org yg penyengap'..hihihi…marah tu memang marah.. tp dalam hati..sayang ooooo… sapa tak sayang laki kan.. hihi..
Well bicara romantika ni .. man burn hampeh., tak reti la nak bodek aku mengayat ni suma.. tp bila sekali sekala ter sms ‘kita bahagia’ …. Jiwang nya rasa..aduhhh... 
Love u darling..HIHI…
SEMOGA ALLAH Pelihara lafaz akad kita ni selamanya.. insyaAllah... 
selagi bernaung dalam Rahman Nya semoga kita  tabah harungi nya ... mudah mudahan ... amin :-)


Saturday, March 26, 2011

Timbang perahu sebelah…

Timbang perahu sebelah…

Ha.. besa dengag tak orang kata timbang perahu sebelah ni.. makna betoi tu sayang sebelah pihak la.. so senget la perahu tu.. cam na nak dayung kan hihi..
Memang boleh jadi benda cam ni, bila kita sayang satu pihak.. dan kita expose kan kasih sayang tu jelas jelas.. bak kata omputeh, obviously..
Ok la perasaan kita kdg kdg tak dapat nafi.. tak dapat la jugak nak paksa paksa kasih sayang ni.. dia lahir dari sudut hati yg kita sendiri tak perasan.. kita sendiri tak perasan.. tp org lain perasan .. hrmmm
Boleh tak boleh.. itu dah pun jadi.. dah pun rasa.. so nak rebut kasih sayang ni rasa cam buat pa la kan.. kalu sudi sayang la.. kalu tak sudi.. tak pa.. life must go one.. cam tu jugak hidup kita anak beranak, rasa kecik  hati, terasa hati ni biag la rahsia dlm diri kita..kan..
Mak suka pesan telan telan buang.. hihi.. tp tu la .. bila telan boleh.. nak buang tak leh.. dok termengkelan hihi.. so cam na? what should we do..
Telan n buang? Or luah n lega?
Kalu luah boleh.. tp t ada perception yg akan bg tak selesa jugak kemudian hari.. all de time. .aku ni pesyen telan buang la.. biag la org nak kata apa. .biag la org nak bg aku kecik hati ka apa menda.. , tp untuk aku luah.. dan pas tu.. org terasa hati ngan kata kata aku..ishhh tak mo la.. sbb ya, kalu kita telan finaly its gone jugak tp kalu kita bg orang terasa hati.. .haaa.. tak sure samada org leh lupa atau pun tak..
So.. biag la org nak sayang sebelah pihak ja.. tak pa…should say.. its ok .. hihi.. actually bukan tak sayang.. Cuma sayang ter lebih sikit .. ter expose lak yg lebih tu, so… leave it la..
Tak pa.. should say,.. m ok with it???? Yaaaa.. no problem…
Clearkan hati k…. biag ja.. I love my family.. much n much..n much

Wednesday, March 23, 2011

How can I encourage my baby's independence?

Kelly Ross, M.D.
Pediatrician at St. Louis Children's Hospital in Missouri, and mother of triplets
Providing a safe and positive environment for exploration is the key to fostering independence. Let your baby wander safe distances from you during play dates or visits with family. When he looks back to you, offer encouragement and reassurance that his distance is okay. When he gets too far, give him verbal cues to come closer. Allow him to climb on pillows or other objects or to cruise around furniture without sharp corners. When he falls, provide a simple "uh-oh" and allow him to try again. Through trial and error and your verbal cues, he'll learn to explore, build motor skills, and develop independence.
Samantha Maplethorpe, M.D.
Family physician in Issaquah, Washington, and mother of three
Babies this age often like to explore while being able to return to you frequently for comfort. Being there when he returns will help him gain confidence to explore further with less need for reassurance. Give your baby opportunities to do things for himself, like drinking from a cup and feeding himself. Find things that he can do (such as putting a napkin in the trash), and praise him when he does well. Babies need to feel confident and safe before they feel ready to explore independently. Each child will find his own independence on his own timeline.
Leslie Gavin, Ph.D.
Child psychologist in Orlando, Florida, and mother of four
Clinical psychologist in Orlando, Florida
Babies vary in their level of independence, but a natural movement toward independence occurs as they become more mobile. In most cases, you won't need to foster this skill because your baby will want to do things on his own, particularly as he begins to walk. This growth represents a natural unfolding of his own innate need to be a separate person. Sometimes, as parents, we feel a little ambivalent about our baby walking away from us. Consciously or unconsciously, we may try to hold on by continuing to hand feed him, discouraging him from becoming attached to others, and so on. It's important to let your child explore and develop his own likes and dislikes about activities and foods. You may even be able to let him play without you and make some simple choices ("Do you want the red socks or green socks today?").



some info for mama mama like me...from BabyCentre.com

Frust lagi!!!!!!

Tak tau la, keja sini dah 14thn dah.. J.. nak kata gaji tu ok la alhamdulillah.. terikat contract ngan NUBE so, increment every year without fail la..
Tp kalu cakap pasai promotion ni .. hampeh betoi la.. hihi.. lawak betoi.. nasib & luck wouldn’t be at my side always.. pasai pa la ish..
Tak mo la apply to rank officer sbb memang pun rasa tak layak.. tp kan, saja try apply for promotion to Special Grade Clerk.. sikit jer up tu..eeeeee… tu pun tak leh ka? Nahaaai..
Iya  kalu sebut atas kata memang la rasa frust sangat sangat.. tp kalu terima dari sudut hakikat nya Allah yg nak bagi rezeki ni.. so kena la aku redha sekali lagi..
Rasanya this is my 3rd application.. and all rejected!!! Hahaha no luck sungguh la. ..
Member aku kerja 16 tahun, sekali ja apply teruih dapat tuu.. sapa tak mau rank nek sikit, gaji lebih banyakkk tuuuuu ish ish ish.. when its gonna be my turn nieh.. cam nak fed up pun ada gak..
Tang mana la silap aku ni.hrmmm hrmmmm . munkin… munkin… kena cari gak tang mana silap salah dalam hubungan pertalian aku dengan Allah Taala .. ya.. tu ja yg pasti, kalu kita rasa kita patut dapat.. tp sebenag nya Allah kata tak .. jadi mestinya tu silap aku sendiri.. tul tak?? Hati yg baik Tuhan sayang.. so cici.. think n think about it again!!! Must be something wrong somewhere…hihi.. kenali diri sendiri lebih baik la kan,.. …
Yg baik tu datang dari Allah, yg buruk tu aku la tuuuu hihihi..                              
Arrgggh nak mengeluh pun seolah olah tak bersyukur lak.. tp atas naluri aku sebagai manusia ni.. HUAAAAAAAAAAA .. crying again!!!!

Lawak  lawak lawak…. 14 tahun pernantian dah nie.. .. dulu nak kawin tunggu 7tahun…
La ni nak promot pun dah double time dah tuggu nieh.. adehhhh..



Sunday, March 20, 2011

Akad nikah di masjid menyimpang dari amalan Rasulullah?

Akad nikah di masjid menyimpang dari amalan Rasulullah?

20/03/2011 7:25pm

KANGAR 20 Mac – Menjadikan masjid sebagai lokasi akad nikah adalah menyimpang dari amalan Rasulullah, kata seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh.
Beliau berkata, Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.
Ahmad yang juga ahli Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) berkata, walaupun pernah berlaku peristiwa akad nikah dalam masjid pada zaman Rasulullah, namun ia berpunca dari kehadiran seorang wanita ke dalam masjid yang mahu dirinya dikahwini.
Kesanggupan seorang lelaki yang turut berada dalam masjid untuk mengahwini wanita itu menyebabkan Rasulullah melakukan akad nikah dalam masjid.
Ahmad berkata, adalah lebih baik akad nikah dilakukan di rumah pengantin. – Bernama

sumber :- utusan Malaysia online 20.03.2011

little ciciwi in de make over contest

Ha.. rasa anak mama dah besag la.. wlpun real tu kecik gedemik ja pun .. tp dalam gambag Nampak cam steady ja.. hihi.
My sweet little princess has grown up hehe..i proud of u dear.... n saja mama suka suka join make over ,intention nak amik gambag ja.. tp kalu ter join contest make over for kids ni..hrmm ok ja tak rasa nak menang pun sbb of coz,, she is just a simple girl like me ~~~ ‘kampung girl’ hihi.. rasa cam muka aku pun ada gak budak ni.. ish.. ya kot..

Control senyum tuuu!!
love this one too
posing model sikit kot..



merenung...







For my dearest hazreen…. Mama suka suka ja tau mekap ni suma.. kenang kenangan kan..
Ooooh now .. m too ciciwi!!!! Hihi…

Thursday, March 17, 2011

He turns to 1 year…


              
Yes.. finaly hihi..
Dlm dok ingat lagi sakit tu..my second now has turned to one year on 11 March baru ni hihi..
Isk. ya la .. sapa tak ingat saat kita mengandungkan anak kita kan.. dlm perut dok tendang tendang kita , it was a wonderful journey.. hikmah n kelebihan Allah Taala bagi kat kaum wanita ni..
It was totally different experience from my 1st bby hihi.. dulu yg first doctor kata heartbit dia tak elok, so kena operate la kan.. so this time, teringin sangat sangat rasa nak beranak normal.. nak kasi kuag kot pintu la kiranya.. sorang dah kuag kot tingkap hihi..
Masa pgnant aku amal kan minum Aidiel keluaran D’navechee, hasil campuran madu, kurma , kismis badam suma.. nak kata pun time bby first aku nak biasa ja.. simple, tp time second ni amalkan jugak aidiel ni sbb keen to deliver normal.. teringin sgt sgt nak rasa tu..hihi..
Tp tu la, berkat doa la kot, keupayaan dan mindset tu  bersatu..kekuatan yg Allah bagi kali ni, aku berjaya jugak beranak normal..dan yg buat rasa tak prcya tu, finaly ada jugak baby boy pertama dalam family bonda ku.. hihi.. ya la ke suma 4 cucu mak suma pmpuan, dah la kami 3 beradik pmpuan..kan.. hihi.. so ada la jugak penawar tu baby boy yg lahir seberat 3.28kg hihi..AHMAD ADIEF HAZREEQ, how excited mak time tu hihi.. suma pun kalut nak boh nama.. hihi.. rasa cam nak amik suma opinion tu sbb the first grandson of my family hihi.. tp tak leh la kan.. hihi…
Teringat jugak susah tension nya aku masa umug dia dari  2bulan(after maternity leave) sampai la dekat 7bulan jugak la.. dia susah sgt nak minum susu.. tension , risau mood hilang…n hari ni dah pun sethn umug dia.. dan masalah tak minum susu ni.. aku dah mangli pun hihi.. ada la dia minum jugak wlpn tak agresif sgt,coz time umug ni dah leh makan pejal kan.. kasi hantam suma hihi sukur tu dia tak lagi meronta ronta time aku nak susukan dia mcm masa 3-4bulan ritu…ish.. boleh dia tak nangeh lapag, tak pulak merengek nak susu, tp time aku nak bg susu time tu dia nangeh, nak meronta.. uishshhh.. sapa tak tension .. aku yg nangeh hihi. .risau la kan..
La ni tgk perkembangan dia.. even if he looks not chubby .. weight dia normal la .. tak la besag, tp tak la in yellow graft tu.. ok la tu. Patutnya besyukur dah.. Allah dah bagi ujian tu.. dan aku pun dah redah dlm seribu kebimbangan dan dlm tak sedag, dah pun setahun.. dah boleh berjalan.. gigi pun dah ada 2 hihi..

Seronok lihat kerenah anak anak, 2 anak pun dah riuh.. sure kalu 3 ~4 lagi meriah kan.. hihi.. tp buat masa ni.. 2 cukup dulu kot.. try to focus kualiti better than quantity.. hopefully…

Hazreen & Hazreeq.. … mama will always loves u.. hamesya ki liye- happy besday sayang....
on a very 1st day....welcome dalin

woooooooo

2 bulan kot time ni

3 bulan menerap dah.. hihi.. 

Actually banyak la gambag kalu nak upload kat sini kan hihi.. tp nak bukak memory kad to card reader pun …. Hrrrrmmmmmmm malehhhhh hihi

kakak n adik....my darling... 

ad-reen.......a combination of adief n hazreen... hihi







Earning tru blog?

Cam tak pecaya.. kan, my first time try blogging ni, memang rasa cam nak cari exra income la.. ingat kan really earn by montly basis..Kalu sebulan dapat rm 50 ka, 100 ka hihi..tp bila dah masuk 6bulan dah ni.. rasa cam it is not like what I think..far away lagi kot,..
Dengan cara blog aku yg tak smpoi ni.... aaaar,, nak cecah 50 ingat bila tahun la tu.. hihi.. yes.. dulu for my fist earning 0.25cent tu ..memang excited gila .. riuh la jugak.. , Dan bila p beli buku jana duit from blog, ada jugak dlm tu dia bg how to earn from blogging, antara company yg boleh kita jana pendapatan selain nuff tu
Pay dot.com, advertlets..review.me and beberapa lagi.. ya.ada jugak la cuba cuba.. tp wouldn’t be so easy la kan..
Terkini, cuba Heartbeat.my to.. memang kalo rajin leh earn cepat sikit.. sbb cara pmbyran tu bkn kat click tru ratio ja, ada jugak rm2 for reffreral success frenz
Kalu byak frez masuk, byk jugak tuuu hihi.. tp tu la .. not my luck jugak kot..
Sonok dengag ada member member dah leh encash duit uncle nang tu.. me? Hahaa  jauh lagi..lambat lagi rasanya.. L

La ni ,dlm minda ni aku dah mindset kan, blogging is for my fun, untuk luah kan apa yg dok pikiag.. ala ala diary moden la..kiranya..Kalu dulu time anak dara , sure there was much much more time leh mengadap menda ni.. tp la ni , agak bizi sikit la..not much time to spent.
Nak cari income tru internet? Ada jugak cuba cuba.. tp tak berani letak full commitment, bila kena charge beratus ratus,,, nek gerun lak ..Ya la.. nak dapat 10hengget pun rasa susahnya.. sekali p letak ratus ratus tp bayang nya tak sure .. isk tak berani la..

Ni apa yg terbuku , yg sedang tercatat ni adalah apa yg sedang aku pikirkan.. kerana, rasa teringin nya nak dok umah, tgk anak anak p sekolah, Setle apa yg patut kat umah tu.. leh concentrate on family.. nak amik anak sekolah, nak ntag p ngaji, future nak tuisyen lagi..
Tp apa boleh buat, kalu tak kerja with 0 income in hand.. nahaaaaai la , jenoh jugak en hubby nak kampoi perbelanjaan ni.. ya la rumah n keta installment tuuu … oooo senak jugak la..Keja bank ni untung nya loan umah interest only 3%, kalu aku resign convert to customer rate.. arggghhh.. tegolek la hihi..

So .. kalu la boleh aku earn tru blog ni , as much as my current salary ni.. ish.....................................sukanya...

Wednesday, March 9, 2011

Pak Nil AF9



Aznil Nawawi kembali mengacarakan musim kesembilan program realiti popular itu.

Aznil mengacarakan AF selama lima tahun sejak musim pertama bermula 2003.
Selepas menarik diri pada 2007, tempatnya digantikan oleh Datuk AC Mizal selama dua tahun.
Tahun lalu pula menyaksikan gandingan dua pengacara, Sarimah Ibrahim dan Jimmy Shanley mengemudikan AF8.
AF9 akan memulakan siaran sulungnya bermula 2 April ini di Astro Ria (saluran 104, Astro).


ha, buat peminat peminat AF n Pak Nil , good news nie, cici tak minat sangat.. hihi..boleh la layan sat sat.. kan.

LOAN RUMAH DAH 100%!!!!

KUALA LUMPUR 8 Mac - Golongan muda yang berpendapatan kurang RM3,000 sebulan dan belum memiliki kediaman sendiri boleh menarik nafas lega apabila mereka berpeluang untuk membeli rumah melalui Skim Rumah Pertamaku yang dilancarkan hari ini.
Skim tersebut yang memberi kemudahan pinjaman 100 peratus kepada pembeli, tanpa perlu membayar wang deposit sebanyak 10 peratus seperti kebiasaan prosedur pembelian rumah, dilancarkan Datuk Seri Najib Tun Razak.
Menurut Perdana Menteri, Skim Rumah Pertamaku yang berkuat kuasa mulai hari ini membenarkan golongan muda berumur 35 tahun ke bawah, memiliki rumah berharga antara RM100,000 hingga RM220,000.
"Skim ini merupakan inisiatif kerajaan yang dilaksanakan melalui Cagamas Berhad dengan kerjasama institusi-institusi kewangan. Ia bagi mengurangkan beban golongan muda yang menghadapi masalah kos sara hidup selain harga hartanah yang tinggi.
"Langkah ini akan membantu golongan muda di Malaysia untuk memiliki rumah pertama mereka dengan lebih cepat, selari dengan objektif kerajaan untuk menyediakan rumah mampu milik," katanya semasa berucap melancarkan Skim Rumah Pertamaku, di sini hari ini.
Ketika pembentangan Bajet 2011 yang lalu, Najib mengumumkan beberapa inisiatif berkaitan perumahan, antaranya Skim Rumah Pertamaku yang memberi kemudahan pinjaman 100 peratus kepada golongan muda yang berpendapatan kurang RM3,000.
Selain itu, kerajaan juga meluluskan peruntukan sebanyak RM568 juta untuk membina 300 unit kediaman di bawah Projek Bantuan Perumahan Bandar, 79,000 unit (Program Perumahan Rakyat) dan 8,000 unit (Projek Bantuan Rumah Sewa).
Semua inisiatif tersebut adalah sebahagian daripada usaha kerajaan bagi meningkatkan kualiti hidup rakyat agar hasrat untuk muncul sebagai sebuah negara maju serta berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020 tercapai.
Mengulas lanjut Perdana Menteri berkata, pelancaran skim berkenaan merupakan salah satu bukti komitmen serta keseriusan kerajaan dalam merealisasi konsep 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.
Sehubungan itu, beliau berharap melalui skim tersebut, ia akan menggalak pihak pemaju untuk membina lebih banyak rumah mampu milik dan tidak hanya memberi fokus kepada rumah kos mewah dan sederhana mewah semata-mata.
Pada masa yang sama, Najib turut mempelawa bank yang belum menyertai Skim Rumah Pertamaku supaya melibatkan diri, bagi memastikan inisiatif kerajaan untuk membantu rakyat dapat dijayakan sepenuhnya.
Katanya, sehingga kini, skim tersebut berjaya menarik penyertaan lebih daripada 20 buah institusi kewangan termasuk institusi kewangan Islam antara CIMB Bank Berhad; Maybank Berhad; Bank Islam Malaysia Berhad dan Public Bank Berhad.
"Saya berharap segala urusan pinjaman ini akan dipermudahkan oleh institusi kewangan dan bukan sebaliknya. Mungkin skim ini tidak berapa menguntungkan kepada pihak bank, tetapi bagi rakyat, mereka sangat memerlukan," jelasnya.

SUMBER : UTUSAN Msia


m not hepppyyyyy ...help!!!!

M not hepy..
Oh no,,,,
I m crying with no tears… why must I face this..iskh
Susah la cam ni, susah la jadik orang tengah ni, sini sayang sana pun sayang, di luah mati emak, ditelan mati bapak.. what could I do.. apa yg patut kita buat, nak damai kan 2 2 pihak, yg ke 2 2 nya pun rapat dengan kita?both have their own way, sama ja.. beza tu lelaki n pompuan ja.. dua dua pun besar pya batu atas kapla… tak mau kasi jatuh… tak mau serender.. yg matinya aku ni.. nahaaiiii, nak cakap salah tak cakap pun hati aku ni tersekat sekat.. ja rasa, dari pandangan tu memang Nampak sgt unhappy situasi ni.. depa tak paham sebenagnya perasaan jadi middle person ni.. susah hati tau.. deep inside ni rasa sgt unhappy.
Untung apa kita menyombong aku tak tau, rugi apa kita senyum pun aku lagi tak tau.. .but that’s the fact..coz aku tak reti nak suarakan nieh…adehhhh…..please la.. besar pya batu dalam hati ada duduk jugak.. keras jadi hati tu.. yg rasa ni aku …depa tak tau ka? Tak pandang ka muka karpa aku ni.. tak kesian ka...
Mula la nak terpikir… napa perlu terjadi, tak jadi tak leh ka? Apa hikmah di sebalik suma ni… oh noooo.. don’t like it.. serius….
No one could ever understand me…

Sunday, March 6, 2011

Faceblog

Cici baru join faceblog... haa,.. ala ala facebook jugak la kan.. tp yg ni lebih specific for untuk bloggerla..n kat bawah ni ada sikit info tentang faceblog ni... join la sesama meh...


 TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Thursday, March 3, 2011

siapa ciciwi sebenar nya??

time to introduce myself.. 
ini dia adreen @ ciciwi...
jeng jeng jeng
.
.
.
.
.

.
.
.




.
.

.
.
.
.
.

.
me,,, yg gaun rambu ramba.. ber bunga kuning tuuu.. 

this pic has been uploaded by close fren of mine in my FB, ha.. tu la si baju pengantin tu..hihi sja ja nak remind kenangan lama lama.. time tadika.. eh eh eh kira lama jugak la kami ni kawan kan.. hahaha....dari umug 5thn tuuu... still keep in touch.. rahmat la tu.. kan...dah sama sama kawin, bila jumpa sonok nya.. hahaha


.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget