nuffnang ads

Tuesday, December 20, 2011

Penang hari ni...

tak tau nak salah sapa.. kerajaan baru Penang ni ka or memang pun cam ni la Penang nih
Cici baru balik dari bandaraya bersejarah Melaka.. hmm i think its a nice n peacefull place to be visited la kan
Last cici p masa thn 2001, haa.. dah 10thn pun.. kat bandar hilir tu time tu ada bngn merah, kota A famosa tu.. ada la kincir angin..hmm ok ok aja.. la untuk amik gambag
tp masa cici p kali ni,, maak ai.. memang lain.. byk sangat perubahan... dengan River Cruise nya, dengan Menara  Taming Sarinya... dengan dataran Pahlawan .. hmm memang menarik la sebagai rumusannya..
tp Penang ni adalah tempat pelancungan yg kira kira nya terbaaek gak la.. tp ada ka daya tarikan terbaru aa.. ??
apa dia.. cici tak perasan pun, melainkan di upgrade kan sikit Bukit Bendera tu.. , tarikan terbaru apa?
bangunan condo tinggi melangit, rega se unit berjuta juta tuh? then apa lagi, yg cici tau,sepanjang perjalanan cici p keja, struktur jalan yg teruk tak sekata, bertampung sana sini, bawak keta tak pa lah.. kalu bawak moto.. mau merudum begentag suma .. hehe..
tu la dok pikiag.. lampu jalan pun tak meriah sangat.. ni apa nie kedekut ka apa hehe.. , adoi.. ni musim cuti sekolah, mesti ramai nak mai penang ni, tapi.. adoi,, jalan jalan kena korek, tak pernah nak nampak elok sikit mesti ada sj nak menyemak, time ni la nak repair jalan la.. nak upgrade upgrade,, seblm cuti tak leh ka
cici p melaka tu,, suma dah siap elok ja pun... tak dak la obvious sangat repair repair tu..

then,, tarikan terbaru ada taman burung pulak ka kat melaka, baru rasmi kot..
kat penang ni.. apa dia??? entah.. cici ka lembabs tak updated sangat.. tp bapak cici pemandu teksi tuh.. takkan dia tak tau kan..apa apa..? Taman Negara pun di ilhamkan sebelum kerajaan baru ni take over, so cam ne..
yg cici dok nampak sepanjang perjalanan dari umah ke office (takes 35 mins ), nanti nampak banner rumah teres 3 tinggat rega 600k ke atas.. then jalan sikit, condo mewah rega nahhai bermilion milion...tak nampak pun projek umah rega mampu milik pnya..

ha.. melaka ada landmark bandar bersejarah, negeri berteknologi hijau kot.. penang ??? Pulau Mutiara de second singapore kot hehe.. suma projek rumah.. penaya orang
any coments???

cici org penang, hujan emas negeri orang.. tetap hujan kat penang ni jugak cici tuggu tp inilah senario Penang hari ni..

Tuesday, December 6, 2011

MY LALING...

MY LALING HAZREEN..

saja ter ushar anak dara ku..
cam na cici nak besar kan dia, apa cabaran dia future nanti
la ni life semakin berliku, silap asuhan,.,. tergolek la
zaman facebook ni pun dah haru biru,, sok ni time anak dara ni besag apa lak..
hehe.. ok
doa sang mama kepada Tuhan, agar di pelihara anak mama , di lindungi dari segala keburukan...
rahmat Allah untuk mu sayang..
luv uPosted by Picasa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget