nuffnang ads

Thursday, June 30, 2011

Kalu cici kaya.. raya.. dan kaya..

Apa nak buat kalu tersangat kaya, kira cici jadi JUTAWAN>.. ? apa.. rumah keta suma sure.. la.. , hutang mau kasi clear..
But to remain simple life I guess.. tak yah rumah besag, keta BMW tu suma
Cici nak satu teres house, yg corner lot , tp bukan umah teres yg besag, yg penghuni kawasan tu org kaya kaya.. tak mo tak mo nanti boring ngados.. suma tu.
Cici nak teres house yg ada jiran jiran melayu, yg ada satu kawasan perumahan di buka dengan budget rm200k kebawah..
Which it is affordable for middle class person, like what i am now!..
So kalu cici kaya.. cici nak develop kawasan tu..
Bg free kat mak sebijik umah, kakak n adik hihi.. dok la kami ramai ramai di kawasan tu..
Ada masjid atau surau, ada taman permainan.. alah..simple simple ja ...
Pas tu, keta cici.. my dream is to have Nissan sylphy, or VIOS, .. raphly range harga dlm 100k ja..
Cici tetap akan bekerja.. biasa biasa ja, anak anak pun akan p sekolah yg biasa, nak depa bercampug mcm biasa..
Cici tak mau duit yg banyak banyak yg tak kan luak tu.. cici nak rumah, nak bantu org org melayu .. cam projek rumah mampu milik ka kat kawasan kampung cici.. la ni projek di Penang ni nahaiii la.. nak cari for malays.. kalu ada pun ,,,flat flat ja.. tak nampak dah projek apartment sederhana untuk golongan sederhana.. yg nampak condo berjuta juta, teres berjuta juta.. untuk sapa? Cha ya nun alip la..

Cici nak kanak kanak yg kehilangan mak bapak tu, ada satu umah di sebelah umah cici, nak bg org jaga depa.. as my anak angkat tp dok asing la. .
Which perbelanjaan sekolah suma cici tanggung.. cam na cici jaga anak cici.. ad reen.. for them to mix around together gether hihi...
Pas tu for kanak kanak yg dok minta sedekah tu , rasa cam kalu terjumpa,, nak bg kat mak depa 500, bg tau kat mak depa jgn mai minta sedekah sini sampai 1bulan
I dont want to c them bring along infant to ’minta sedekah’. Kanak kanak tu akan di letakkan di bawah jagaan satu yayasan ciciwi…
Depa akan di jaga, di sekolahkan mcm kanak kanak lain.. tp mak pak dok diam diam.. la tgk ja.. our concern is for kanak kanak ja..

Opss lupa pulak..
Kalu dah duit belambak, for sure nak mak pak cici p mekah…either haji or umrah.., nak bawak mak ba p melancung wherever ever..
Nak beli umah untuk disewakan beberapa bijik pas tu , duit sewa tu bg kat mak n ba,,
Owh.. how nice if can contribute something like that towards our parent kan..
Cici nak mak dok depan umah atau tepi umah cici.., cucu cicit mak ada surrounding mak .. kira mak n ba tak sunyi la kan..

Then,,
What else..

Cici nak sumbang kan berhatus hatus kat rumah anak anak yatim tiap tiap bulan.. mengikut keperluan......

Then,,
What else...
Haa dah setle dah termakbul.. dok sengap sengap la.. mau apa lagi daaa..
hihihihi


Tuesday, June 21, 2011

Napa En. Nuff cici, kaku tak bergerak

Ciciwi nak tergolek dah ka
Tulun tulun
,,  seems like no longer interesting is it?
Hihihi.. cici tau, sei pa
Cici banyak celoteh saja kan,, gambag tak dak pun kan.. cam na nak layan mata,
Cerita p cerita my all about myself.. yg life memang pun nothing much interesting..
Only me~ cici, man burn and Ad-reen, choti family…
Life is about 4 of us to note here, but hrmmm what to say.. we love our simple life!
Opss..my man burn tak suka enterprame..
So cici anak beranak ada la jugak..


That’s me, with adreen.. luvly luvly.. argh, with my new looks ahaks..

Dolu dolu tu len tak.. ? ha,.. time muda, dok melewag tu.. sama tak cici la ni n before.?
Haa.. saja enterprame sikit.. na, with my frens...dulu dulu


Time ni tgh gemok gak cici,, sat ja naik 8 kilo dlm masa 4 bulan keja .. hihi.. aiyoo..
Kat opis dah panggei BUM.. (BAM) ha… tembam.. hihi nek ketat skirt tu hihi…
Tp dah kawin ni kurus la pulak.. hihi.. eh.. lupa ke RAHSIA KURUS CICIWI.. .
Ha sampai nek cengkung lak dah.. nak pam balik bagi kembung sikit..
Nek nipih pun tak rasa pa lak nanti ouch!! Hihi..
Shall upload cici bila dah berisi lak nanti.. okey!!! Tunggu bkn susah nak bagi kembung.. makan ja non stop!
Milo ais kasi hantam hari hari..sat ja kembung n kembang kan.. wokey..
Now onwards.. should find another way to make ciciwi more interesting to be visited!yeah.. let c..


Thursday, June 2, 2011

Legaaaaaa....


Aisey,. baru ada kesempatan nak update sat..
Cici tau bkn byk pun viewers cici.. hihi.. tp saja la kan.. update jugak.. for my own view hihi...
Letih kenduri , rasa balik umah nak tergolek ja.. cam tenggiling gulung badan tu .. haha.. tu la cici lately ni
Bkn apa.. letih sikit al maklumlah.. sibuk kan..
Kenduri ala kampung memang letih,, tp seronok la.. kat kampung cici masih amalkan gotong royong –bak kata kumpulan sepah –rewang
Kali ni rewang ni di buat kat umah cici.. tak mcm time cici n kakak dulu, kami majlis kat umah tok ... tp untuk adik cici... buat kat umah mak ja...
Dimulakan dengan acara masak sarbat ... fuhhh wangi tu.. kalu kampung masih lagi masak sarbat ni.. kalu katering rasanya sirap ja kot hihi.. Sarbat ni sebenagnya ayag gula dimasak bersama kayu manis dan ada la bahan bahan dia.. haaa mau tau lebih, p kedai kat little india tu, beli rencah sarbat
Nanti mamak tu bagi la..  jenuh berasap umah hihi..
So de next day tu acara potong memotong.. sayuran .. ramai org kampong turun bantu mak.. ikut ja arahan tukang masak, ingredient dah dibeli..so potong ja la..
For info, bapa cici nak suma ni style kampung.. tak nak catering..sbb katanya nampak lebih meriah la..suasana kenduri.Ya yg tu cici setuju.,. memang meriah.. bila ramai ada.. yg melatah, yg pokpek tak behenti la, yg jadi si penunjuk ajar la.. suma ada.. best
Yg best tu sambil si tukang masak dok goreng ayam..haaaaa kami ada kesempatan meratah ayam goreng tu.. tak tau pasai pa.. bkn tak pernah makan ayam goreng, Tp kalu ayam goreng kenduri ni hihi… nak nak jugak
Persiapan yg di buat secara manual memang letih.. kita jugak nak p settle kan kat dewan tu, nak atug pinggan n bufet suma.. siap kan..
Tp once done!..puas hati..
Acara kenduri berjalan lancar.. serba sederhana ja.. budget pun ala ala hihi.. yg penting semuanya tersusun dan paling penting majlis berjalan lancar..
Memang ada kelam kabut sikit sikit, mami cici turut buat kalut.. bizi la konon nya hihi..
Bizi tayang baju haha..for that wonderfull day, should hve consider me... as mami cici hahaha, the jarum in de making hihi
Settle dah pengantin di sanding, di renjis , makan pun tersedia.. opss. Raja sehari la katakan.. suma dah org siapkan apa lagi.. pelaaap ja la hihi…
So
Kepada Allah, semua kami amat bersyukur disebalik penat lelah, tergambar rasa kepuasan, perasaan sangat bersyukur semuanya sudah selesai...walaupun Persiapan berbulan bulan untuk majlis yg hanya sehari pun.. rahmat Allah bagi , cuaca cantik,, orang ramai kunjungi majlis.. pengantin di arak, kompang tersedia.. opss... my princess as flower girl! Luvly luvly..
Tp cici tak sempat rakamkan saat tu.. sbb tooooo bizi la..sowwwy...
Ok.. cici stop sat..
Bkn apa.. sat g melalut.. berjela sapa nak baca kan hihi.. Alhamdulillah.. syukur, tersangat sangat ,.. amin..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget