nuffnang ads

Thursday, June 30, 2011

Kalu cici kaya.. raya.. dan kaya..

Apa nak buat kalu tersangat kaya, kira cici jadi JUTAWAN>.. ? apa.. rumah keta suma sure.. la.. , hutang mau kasi clear..
But to remain simple life I guess.. tak yah rumah besag, keta BMW tu suma
Cici nak satu teres house, yg corner lot , tp bukan umah teres yg besag, yg penghuni kawasan tu org kaya kaya.. tak mo tak mo nanti boring ngados.. suma tu.
Cici nak teres house yg ada jiran jiran melayu, yg ada satu kawasan perumahan di buka dengan budget rm200k kebawah..
Which it is affordable for middle class person, like what i am now!..
So kalu cici kaya.. cici nak develop kawasan tu..
Bg free kat mak sebijik umah, kakak n adik hihi.. dok la kami ramai ramai di kawasan tu..
Ada masjid atau surau, ada taman permainan.. alah..simple simple ja ...
Pas tu, keta cici.. my dream is to have Nissan sylphy, or VIOS, .. raphly range harga dlm 100k ja..
Cici tetap akan bekerja.. biasa biasa ja, anak anak pun akan p sekolah yg biasa, nak depa bercampug mcm biasa..
Cici tak mau duit yg banyak banyak yg tak kan luak tu.. cici nak rumah, nak bantu org org melayu .. cam projek rumah mampu milik ka kat kawasan kampung cici.. la ni projek di Penang ni nahaiii la.. nak cari for malays.. kalu ada pun ,,,flat flat ja.. tak nampak dah projek apartment sederhana untuk golongan sederhana.. yg nampak condo berjuta juta, teres berjuta juta.. untuk sapa? Cha ya nun alip la..

Cici nak kanak kanak yg kehilangan mak bapak tu, ada satu umah di sebelah umah cici, nak bg org jaga depa.. as my anak angkat tp dok asing la. .
Which perbelanjaan sekolah suma cici tanggung.. cam na cici jaga anak cici.. ad reen.. for them to mix around together gether hihi...
Pas tu for kanak kanak yg dok minta sedekah tu , rasa cam kalu terjumpa,, nak bg kat mak depa 500, bg tau kat mak depa jgn mai minta sedekah sini sampai 1bulan
I dont want to c them bring along infant to ’minta sedekah’. Kanak kanak tu akan di letakkan di bawah jagaan satu yayasan ciciwi…
Depa akan di jaga, di sekolahkan mcm kanak kanak lain.. tp mak pak dok diam diam.. la tgk ja.. our concern is for kanak kanak ja..

Opss lupa pulak..
Kalu dah duit belambak, for sure nak mak pak cici p mekah…either haji or umrah.., nak bawak mak ba p melancung wherever ever..
Nak beli umah untuk disewakan beberapa bijik pas tu , duit sewa tu bg kat mak n ba,,
Owh.. how nice if can contribute something like that towards our parent kan..
Cici nak mak dok depan umah atau tepi umah cici.., cucu cicit mak ada surrounding mak .. kira mak n ba tak sunyi la kan..

Then,,
What else..

Cici nak sumbang kan berhatus hatus kat rumah anak anak yatim tiap tiap bulan.. mengikut keperluan......

Then,,
What else...
Haa dah setle dah termakbul.. dok sengap sengap la.. mau apa lagi daaa..
hihihihi


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget