nuffnang ads

Thursday, June 2, 2011

Legaaaaaa....


Aisey,. baru ada kesempatan nak update sat..
Cici tau bkn byk pun viewers cici.. hihi.. tp saja la kan.. update jugak.. for my own view hihi...
Letih kenduri , rasa balik umah nak tergolek ja.. cam tenggiling gulung badan tu .. haha.. tu la cici lately ni
Bkn apa.. letih sikit al maklumlah.. sibuk kan..
Kenduri ala kampung memang letih,, tp seronok la.. kat kampung cici masih amalkan gotong royong –bak kata kumpulan sepah –rewang
Kali ni rewang ni di buat kat umah cici.. tak mcm time cici n kakak dulu, kami majlis kat umah tok ... tp untuk adik cici... buat kat umah mak ja...
Dimulakan dengan acara masak sarbat ... fuhhh wangi tu.. kalu kampung masih lagi masak sarbat ni.. kalu katering rasanya sirap ja kot hihi.. Sarbat ni sebenagnya ayag gula dimasak bersama kayu manis dan ada la bahan bahan dia.. haaa mau tau lebih, p kedai kat little india tu, beli rencah sarbat
Nanti mamak tu bagi la..  jenuh berasap umah hihi..
So de next day tu acara potong memotong.. sayuran .. ramai org kampong turun bantu mak.. ikut ja arahan tukang masak, ingredient dah dibeli..so potong ja la..
For info, bapa cici nak suma ni style kampung.. tak nak catering..sbb katanya nampak lebih meriah la..suasana kenduri.Ya yg tu cici setuju.,. memang meriah.. bila ramai ada.. yg melatah, yg pokpek tak behenti la, yg jadi si penunjuk ajar la.. suma ada.. best
Yg best tu sambil si tukang masak dok goreng ayam..haaaaa kami ada kesempatan meratah ayam goreng tu.. tak tau pasai pa.. bkn tak pernah makan ayam goreng, Tp kalu ayam goreng kenduri ni hihi… nak nak jugak
Persiapan yg di buat secara manual memang letih.. kita jugak nak p settle kan kat dewan tu, nak atug pinggan n bufet suma.. siap kan..
Tp once done!..puas hati..
Acara kenduri berjalan lancar.. serba sederhana ja.. budget pun ala ala hihi.. yg penting semuanya tersusun dan paling penting majlis berjalan lancar..
Memang ada kelam kabut sikit sikit, mami cici turut buat kalut.. bizi la konon nya hihi..
Bizi tayang baju haha..for that wonderfull day, should hve consider me... as mami cici hahaha, the jarum in de making hihi
Settle dah pengantin di sanding, di renjis , makan pun tersedia.. opss. Raja sehari la katakan.. suma dah org siapkan apa lagi.. pelaaap ja la hihi…
So
Kepada Allah, semua kami amat bersyukur disebalik penat lelah, tergambar rasa kepuasan, perasaan sangat bersyukur semuanya sudah selesai...walaupun Persiapan berbulan bulan untuk majlis yg hanya sehari pun.. rahmat Allah bagi , cuaca cantik,, orang ramai kunjungi majlis.. pengantin di arak, kompang tersedia.. opss... my princess as flower girl! Luvly luvly..
Tp cici tak sempat rakamkan saat tu.. sbb tooooo bizi la..sowwwy...
Ok.. cici stop sat..
Bkn apa.. sat g melalut.. berjela sapa nak baca kan hihi.. Alhamdulillah.. syukur, tersangat sangat ,.. amin..


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget