nuffnang ads

Tuesday, July 26, 2011

Aaaaa. . cerita seram...

Aaaaa.
. cerita seram...Tgk iklan tv sat sat pun dah terasa seram, cici bila dok sorang ngan anak anak cam ni la jadi.. penakot sikit..
Iklan yg seketot tu pun tak mo tgk hihi.. tp anak cici lak suka tgk gmbg hantu ni..ish.. dah la kita dok ngan anak beranak ja.. bila man burn keja malam
Nek takot jugak kadang kadang tu.
Al kisah, di kampung tempat cici dok tu, sebenagnya long long long time ago.. adalah tempat pancung kapla masa time jepun dulu.. hutan banat la kiranya..
Dia kan mcm mcm menda haluih yg ada kat situ.. kalu bahasa biasa tu hantu la kan..
Kalu kita tak tau takpa, tapi bila tau yg kecut perut sikit la kan.. tapi la ni kampung tu dah ramai penduduk, membangun jugak la dengan projek perumahan la,
Kemudahan infrastruktur la kira tak la ulu sangat kan.. tp dek kerana malam tu memang sunyi jugak la..
Cici pernah kena tindih jugak oleh makhluk halus tu, hihi.. time tu geram mak nenek, bila baca Ayat Qursi pun dia tak mau hilang,,, seb bek dalam minda ni hapai sikit Yaasin
Entah la cici pun kasi hantam saja .. baru dia kuag.. dan yg best tu, bila bukak mata nampak lembaga hitam mak oi punya la besag hihi..
Menyumpah cici kat dia , dah la mai org tak panggei.. nak blah pun sua muka jugak buat apa.. sbb lampu bilik kan kuning tu, so boleh nampak la dia.. ish...
Cici ni penakot .. tp bila kena mengadap menda ni tak tau berani ni mai kot mana.. kasi hantam..
Menurut ahli expert yg ronda dalam kampung ni, dia kata dia leh nampak menda ni merayap merata rata, Cuma mungkin dia singgah sat.. ka main main..
Hantu raya kot cam tu, pak moh ni la kata baca ayat qursi 7 kali setiap kali lepas sembahyang berserta ayag ke9 surah Yaasin.. tentu depa lari kepanasan..
Tak berani hampiri kita.. ok ada paham ?dan yg best tu ayat qursi 7kali dan ayat ke 9 surah Yaasin turut bertindak sebagai pendinding melindungi kita dari anasir jahat yg kita tak tau..

Tu la cici ni kalu dah masuk bilik nak tidug, tak keluag dah hihi.. minta doa bg tidug teruih sampai subuh, tak mau tersedag.. eeeee.. time kue 12-3 pg tu time tu depa cukup suka k..
Time tu jugak kalu kita bermunajat pada Allah, sesungguhnya sangat mustajab.. tp tu la time tu jugak la seram tu nak mai.. cam na hihi
So as for conclusion dari cerita seram ni...rrrrr..
Amalkan Qursi 7kali sebelum nak tidug, pas tu ngan Yaasin ayat 9 tu, pelindung kita..
Kalu dia mai nak ushar kita pun, tak leh mudaratkan kita takpa la.. biag ja kat dia.. dia pun tompang sekaki la.. rumah dia manusia dok peranap, so dia melewag la cari pot hihihi..
Cici harap Allah Taala bagi mind cici tak takot .. la..
Al maklumlah man burn la ni masuk shift malam balik, so tinggai kami anak beranak.. hihii.. aiyooooooo...kena la be tough sikit kan


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget