nuffnang ads

Wednesday, July 13, 2011

eh apa menda nie????

cici aplied leave on 8hb July due to 7 July was Public Holiday for Penang kan..
then , dengan plan kononnya nk p KL la since jadi cuti ada 4 hari kan..
tp dek kerana ape ke menda perhimpunan ni.. kena cancel la plan tu..
aiyoo.. rasa cam tak leh terima la pemikiran yg macam ni..
dok elok elok kita nak berdemontrasi pa menda.. ya la ada agenda tu yg kononnya nak sampai kan memorandum la tp cara tu cam bukan budaya kita la.. , kita dah di pupuk dgn budaya keamanan ni.. rasa ni suma menyusahkan org lain ja..
all of these consider 'berjihad'?

apa makna jihad tu sebenagnya.. kalu yg cici paham, jihad tu berjuang untuk agama.. tp menda ni kira kerana agama jugak ka?
cam na tuuu.. cici rasa cam sgt tak suka demonstrasi pa balaghana tu suma.. buat malu kat pelancung asing ja..
dulu terkenal ja msia ni dengan aman damai la, berbilang bangsa dan agama pa tu suma.. la ni?
apa yg depa mau ni? nak jadi cam kat indon ka ? sikit sikit buat ramai.. berhimpun tunjuk protes?
at de end apa untung nya? rakyat yg dok buat ramai, sanggup letih kan diri.. berarak tak kebenda tu.. sapa yg untung?

habag mai sat?
who is the leader? i tot malay should have love each other.. now we fight for whom?
buruk buruk kerajaan,,, masih jugak melayu yg pegang pemerintahan ni.. .. so kita biagkan bangsa yg lain dok menjarum, cucuk kita untuk protes?
buat melayu melayu yg kat luag dok buat ramai tu.. , kita tak sempurna, dan takkan dapat pemerintah cam khalifah ar-rasyidin tu lagi dah..
nak cari apa kat msia ni? syukur la ..anak anak kita dapat makan minum, sempurna segalan nya.. nak p mana pun bebas..
ni sok ni kalu kata org lain (i guess other than malay or malay yg boleh tumpangkan hak kita kat cha ya or ha nun.) haaa...mau ka?

ni ka yg depa perjuang kan? mau hak kita disama ratakan..? nak ka anak anak kita pulak tadahkan tangan mintak hak kita kat depa?
agenda politik..ja tuuu..sedar sedar.. renung renungkan..
tak suka politik.. selagi anak anak dapat hidup dgn sejahtera.. dah syukur sgt dah...!!

nenek moyang kaya raya
tergadai seluruh harta benda
akibat sengketa sesama la kita
pribumi merintih sendiri...

anak kecik main api
terbakar hatinya yg sepi
air mata darah bercampur keringat
bumi di pijak milik orang..


2 comments:

lyiana said...

salam awak..memang buang masa jer ikut perhimpunan bersih. Lebih bersihkan sekeliling rumah betul tak ?

adreen said...

yerp...setuju.. bersih pa menda.. lagi kotogkan ada lah hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget