nuffnang ads

Monday, May 23, 2011

Menjana impian... susah ka...

eh dari mana mai persoalan ni...
indah planing dari tentu jadinya.. hihi..
bkn mudah nak capai apa yg kita impikan.. tapi bukan mustahil pulak untuk mencapai nya kan.. haa.. cici ni bukan apa.. teringat.. dalam tak sedag ni sebenagnya time dah rasa susah senang tu.. kita lupa ada jugak benda yg kita plan long long long time ago dah tercapai hari ni..
ya.. kalu kemewahan tu dak la kot.. its toooo far away.. far far away.. tp rasa rasanya cici tak pernah plan untuk hidup dalam mewah cuma tu la mungkin nak financial freedom kot.. dulu pun nak yg biasa..
dapat pun yg biasa la... takot.. sometimes day dreaming ni menakotkan.. high expectation could turn the other way round.. gedebuk jatuh sakit tak tau nak habag, pernah jugak rasa menda tu kan.. baguih punya dok angau kau lah bertahta di hati.. tau tau man burn cabut. terhempap sakit oooor... 
so cici dah biasa letak impian dalam sederhana.. for some,. they might thinks i looks nearly perfect.. opps.. bkn perfect.. tu, toooo perfect.. ya la what i meant tu impian sang dara la masa plan ngan kawan kawan kan..
nak kawin, nak ada anak, nak ada rumah.. nak masak nak deco rumah.. nak kerja.. nak anak dua~~ sepasang..yg tu impian cici n kawan kawan masa average umug 16/17 dulu hihi.. dulu sonok ja time remaja ni.. nak tengok sapa kawin dulu hihi.. ish ish.. itchy nie...
la ni, tak ka impian tu dah jadi kenyataan.. nak kata mewah.. senang??? no.. nahaiii.. istilah tu jauh betoi dari cici.. , ya.. nak kata senang tu munkin sebab ada gj bulanan..tp nak kata senang freee...argghhh belum lagi..
kalu satu impian jadi nyata.. nak pulak tertambah impian yg lain..am i rite? selagi bernafas ni naluri ni tetap berkehendak.. non stop.. bkn tak bersyukur.. no, cuma rasa impian tu tercipta dengan sendiri... naluri yg menjana impian ni, di kerah nya otak dan hati bersatu bekerja keras nak capai nya.. adeh.... letih la..
tp tu la namanya kehidupan.. kan cici dah redah segala mcm dugaan, berjenih jenih tak leh la nak cerita in detail , hihi
kalu cici mampu kenai sapa diri cici ni.. impian cici hanya boleh capai 80% takkan 100% perfect! thats me, tak dak apa pun yg boleh di kategori perfect .. meaning tu say semuanya dlm sederhana life cici..
rumah , kereta, carier anak n suami.. well thats what i aimed before.. nothing outstanding in my life,, nothing to make me say it loud..it is a normal ~~normal life.. which was dreamed last 15years ago..
haa... doesnt seems so proud of myself??? yea la.. its nothing to be proud.. cuma cici ingin lahirkan kat sini apa yg cici rasa..
cici suka life cam ni.. suka life simple yg tak dak apa nak dibangga... cici suka rumah cici , kereta.dan segala kesederhanaan dalam family cici anak beranak...
serius..... i do love this.. n again~ starting to have my new dream for another 10years.. who knows.. if  i could achive for at least 80% would be good enough ... am i rite..haha..

if my instinct insist.. lets push my heart n mind to work on it.. hihi.. lets c..
eeeeya... lets try cici.. what so big deal in having simple life.., but it is a must to ensure kids is doing well and also wasadtiah in de same time
!! hihi

only 80% trust me.. coz i know myself!! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget