nuffnang ads

Thursday, March 17, 2011

He turns to 1 year…


              
Yes.. finaly hihi..
Dlm dok ingat lagi sakit tu..my second now has turned to one year on 11 March baru ni hihi..
Isk. ya la .. sapa tak ingat saat kita mengandungkan anak kita kan.. dlm perut dok tendang tendang kita , it was a wonderful journey.. hikmah n kelebihan Allah Taala bagi kat kaum wanita ni..
It was totally different experience from my 1st bby hihi.. dulu yg first doctor kata heartbit dia tak elok, so kena operate la kan.. so this time, teringin sangat sangat rasa nak beranak normal.. nak kasi kuag kot pintu la kiranya.. sorang dah kuag kot tingkap hihi..
Masa pgnant aku amal kan minum Aidiel keluaran D’navechee, hasil campuran madu, kurma , kismis badam suma.. nak kata pun time bby first aku nak biasa ja.. simple, tp time second ni amalkan jugak aidiel ni sbb keen to deliver normal.. teringin sgt sgt nak rasa tu..hihi..
Tp tu la, berkat doa la kot, keupayaan dan mindset tu  bersatu..kekuatan yg Allah bagi kali ni, aku berjaya jugak beranak normal..dan yg buat rasa tak prcya tu, finaly ada jugak baby boy pertama dalam family bonda ku.. hihi.. ya la ke suma 4 cucu mak suma pmpuan, dah la kami 3 beradik pmpuan..kan.. hihi.. so ada la jugak penawar tu baby boy yg lahir seberat 3.28kg hihi..AHMAD ADIEF HAZREEQ, how excited mak time tu hihi.. suma pun kalut nak boh nama.. hihi.. rasa cam nak amik suma opinion tu sbb the first grandson of my family hihi.. tp tak leh la kan.. hihi…
Teringat jugak susah tension nya aku masa umug dia dari  2bulan(after maternity leave) sampai la dekat 7bulan jugak la.. dia susah sgt nak minum susu.. tension , risau mood hilang…n hari ni dah pun sethn umug dia.. dan masalah tak minum susu ni.. aku dah mangli pun hihi.. ada la dia minum jugak wlpn tak agresif sgt,coz time umug ni dah leh makan pejal kan.. kasi hantam suma hihi sukur tu dia tak lagi meronta ronta time aku nak susukan dia mcm masa 3-4bulan ritu…ish.. boleh dia tak nangeh lapag, tak pulak merengek nak susu, tp time aku nak bg susu time tu dia nangeh, nak meronta.. uishshhh.. sapa tak tension .. aku yg nangeh hihi. .risau la kan..
La ni tgk perkembangan dia.. even if he looks not chubby .. weight dia normal la .. tak la besag, tp tak la in yellow graft tu.. ok la tu. Patutnya besyukur dah.. Allah dah bagi ujian tu.. dan aku pun dah redah dlm seribu kebimbangan dan dlm tak sedag, dah pun setahun.. dah boleh berjalan.. gigi pun dah ada 2 hihi..

Seronok lihat kerenah anak anak, 2 anak pun dah riuh.. sure kalu 3 ~4 lagi meriah kan.. hihi.. tp buat masa ni.. 2 cukup dulu kot.. try to focus kualiti better than quantity.. hopefully…

Hazreen & Hazreeq.. … mama will always loves u.. hamesya ki liye- happy besday sayang....
on a very 1st day....welcome dalin

woooooooo

2 bulan kot time ni

3 bulan menerap dah.. hihi.. 

Actually banyak la gambag kalu nak upload kat sini kan hihi.. tp nak bukak memory kad to card reader pun …. Hrrrrmmmmmmm malehhhhh hihi

kakak n adik....my darling... 

ad-reen.......a combination of adief n hazreen... hihi







No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget