nuffnang ads

Tuesday, April 5, 2011

excited for...

.06512
Ye ha…
Sonok lak kenduri kendara sedara sedara ni.. kan.,tp apa yg buat kita sonok tu?
Behimpun adik beradik, pakai lawa lawa, mekap mekap suma.. beh tu apa lagi yg sonok nya.. adik beradik kumpul tenaga saling membantu la, in term of servicing guest tu suma..
Tp dalam masa yg sama, ada jugak melawa tak mo buat keja keja ni suma.. hrmmm
For myself,…aku pun sama jugak mau ja nak melawa ni tp bab bab keja jalan sehhh hihi..

Saja la baru ni kan kduri anak sepupu.. so apa lagi dapat la ushar sekitar persekitaran tu..
What my mind concern is.., either kita buat majlis mengikut agama, adat atau pun dah mai kategori pembaziran yg ketara…yes of coz kita nk buat semeriah meriah nya..
Yg tu sure…kita sanggup kuag kan beribu ribu ringgit untuk cantikkan pelamin, deco dewan tu suma.. time tu pandai lak kita korek cari duit nya.. kan? sanggup berhabisan u… janji look perfect! ‘raja sehari’ya.. me too , aku pun ciwi gak dulu nak yg paling elok tp budget burst.. amik yg package cokia ja.. tp sure la janji elok ..
Tp tu time aku 5 thn yg sudah, boleh lagi buat kat umah kampong…la ni suma main buat kat dewan.. belanja lagi besau….
Simpan bertahun tahun, kasi ranap in one day occasion ja pun hihi..hrmmm tu la.. nyatanya..kita rasa nak cari duit susah tau.. tp time kawin..fuhhhh,.. sapa kata kita tak dak duit bila tgk deco all that kind of ‘my wedding dream’ haha..

Dulu aku kawin kan… nasi lauk pakai hidang talam tu one by one,ada la kakitangan yg in charge kat penang kira di gelar ‘bentara’ tu.. lipat duit buat bunga 5hengget.. letak kat dada tu.. ha.. so we are officially in charge ! tp la ni most of pun dah serve by buffet kena la beratug kat situ ikut turn.. zaman dah berubah! Hrmm nak wat cam na.. ikut ja la..
Pelamin kita pun setting biasa biasa ja rambu ramba bunga bunga ala… kecik ja.. coz rumah pun kecik.. la ni buat kat dewan haaa.. pelamin makkk oi.. cantik ngan besag .. tp dok kat atas situ merenjis renjis sanding for only 20minit? Pas tu p makan.. n pelamin tu dok la kat situ.. we paid for it k!  … .. tak pa la.. face de fact la kan…
Alamak.. terkenang lak time aku bersanding dulu ni… adeh….. dup dap dup dap.. haha..its 5 years ago….


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget