nuffnang ads

Thursday, April 21, 2011

Planning tak salah kan :-)

La ni masa berjalan sangat cepat..
Dalam rasa baru ja new year, sekarang dah masuk pun bulan 4..hrmmm kena folow de flow la  hihi
Dlm kita rasa , kita perlukan berapa tahun lagi untuk perbaiki taraf hidup kita.. year by year..
Dulu masa time nak kawin, rasa dah plan dlm masa 5 thn kawin ni, byk menda leh settle dan pebetoi yg patut patut tu
Tp masa dah berlalu apa yg plan tu tak menjadi pun lagi ni adehhh….

Selalunya mangkit pagi pagi tu, mind t dok pikir nak tuggu sabtu ahad..coz nak cuti …
On de way perjalanan nanti dok pikir, bila boleh ada bisnses sendiri, yg boleh kita buat keja kat umah .. haa, tak la terikat 9-6 tu kan
Nak ada simpanan sendiri, yg boleh bg rasa financial freedom tu… la ni bkn la teruk, Cuma nak kata enjoy , leh p melancung tu suma belum lagi..
Dulu masa belum kawin, dok plan ngan man burn tu, nak bukak akaun simpanan bersama la,satu akaun for travelling, satu akaun for future saving n satu account untuk modal kot kot leh bukak bisnes pa apa ka nanti hihi..
Hrmm la ni, dah 5thn plan tu.. satu pun belum menjadik lagi ni..
So for future saving hrmm ok,,, ada la sikit sikit.boleh la tp yg lagi 2 tu.. hampeh.. tak menjadik pun.. ish.. ada saja la yg jadi halangan..
Cam ne..

Hihi..
There come another  5years ahead , would it be same like 5yrs ago.. or better or turn to worst still??
Aiii la.. kita memang merancang, dan ungkapan biasa Allah la yg menentukan..
Planning tak salah, Cuma cara kita nak capai apa yg diplan tu la yg payahnya.. ahakksss hihi.. memang patutnya.. idea bernas aku ni selalunya menjadi kat orang lain.
As far I cant help, tried my best to help.. hrmm, tp untuk diri sendiri.. uish payah benor.. napa ya..

Tak pa..
Playsmart cik cici.. move ahead, with tawakkal biar la apa yg dah di lalui tu berlalu pergi, biarla apa yg perit kemarin n hari ni tu untuk cerah n gembira pulak esok hari,

2 comments:

Drama Mama said...

Hmmmm...sama lah kita. Sebelum + masa awai2 kahwin, dok buat financial planning baik punya. sekali dah beranak sorang terus planning lari ke mana, bayang2 account pun tak nampak. pandai2 la save duit sendiri. hehehehhehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

adreen said...

Tu la.. rasa cam lagi 5 thn setting len la pulak yah oi.. ponin kapala

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget