nuffnang ads

Monday, April 11, 2011

rahsia awet muda...

Sungguh tak dak benda leh nafi yg ni.
Saja dok tengok tengok orang ..ya memang tak leh nafi .. absolutely rite..
Nak awet muda tu memang pun bila solat kita tak tiggai kan, 5 kali sehari amik wudhuk, 5 kali sehari kita cuci muka exclude time mandi la. (kita mandi 2 3 kali ja sehari kan)
so ayag wudhuk yg membasahi muka tu la akan buat kulit kita lembab, tak kering ..
ada jugak aku ni dok perasan, kakak kat tmpat aku keja ni..
dia solat tak tinggai even kat ofis ni, tahun ni dah masuk umug 38.. tapi muka still maintain ja.. tak nampak sangat garis garis halus @ penuaan tu..yes tolak tepi kita sebagai perempuans ni nak mekap tu suma.. tp dari sudut amalan kita pada Tuhan.. tu sebenagnya sangat bernilai
tak kira apa pun alasan kita bagi.. solat tu mustahak.. secara tak lansung.. nur kat wajah tu terpancar samada kita terperasan atau pun tak.. haaa.. awet muda tuuu..
hihi..
my self? No no .. wajah aku dah ada garis garis penuaan tu.. so can u imagine myself dulu? Haa.. dok teller kat bank k.. zohor n asar sure miss punya.(nahaii shouldnt be a reason k!). time muda dulu so so.. ja.. I m not good hihi hawag lak jugak hihi la ni dah tua tua ni dapat lak dok kat admin dept, so masa tu ada la kelapangannya sikit (tu pun jenuh nak pebetoi!)~~insyaAllah.. kan tu la dok perasan kat kakak ni she looks younger than her age la aisey... kita tau kelebihan dia tu tang solat yg dia jaga.. bila solat kita jaga, raplah pun takdak so... apa lagi tak dak raplah senyum memanjang .. sure la tampak muda ishhh.. i wish i could be de same hihi.. aiyoooo aku? hrmmm... not yet hihi tp betoi la kan once kita amik ayag sembahyang kita akan cuci muka kita.. of coz.. clean n clear ..i m sure everybody does agreed with me about this.
what I can say is..once lepaih solat tu.. hihi nampak muka cerah la of coz  ,,,baru dicuci kan..
kelebihan dari sudut ilmiah.. tentunya semua sedia maklum..saja mengulas dari sudut pandangan sendiri …

tak percaya ka?
Cuba tgk org yg jaga solat tu.. kulit depa cam na? cantik n sekata.. tok sah la dok ingat cntik tu sbb cream moisturizer tu suma.. hakikatnya Allah bg kat depa nur disebalik jatuhnya ayag kat muka tu yg beristilah wudhuk tu .. haa ni belum masuk bab mengaji quran tu suma lagi..jenuh la aku nak pebetoi menda ni suma.. rasa dah lama tak dok lagu ni.. huaaaaaaa.... L.. bizi letih tu suma jangan nak buat alasan la cici oi!!
Solat jugak dapat bg kita tenang.. kadang kadang time kepala berserabut.. nahaaiii ..tak tau nak cerita.. tp once dok ja kat tikag sejadah tu .. its a miracle.. even of coz problem tu tetap problem tp cam cara kita mengadap problem tu could be different kan ish ish,. iiiiya..

Aisey nak wat kuliah mlm lak cici ni.. hihi..
Saja saja only only bas yuhi... coz its running in my mind.. so sharing la siket.. wokey! Hihi


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget