nuffnang ads

Tuesday, October 19, 2010

Ada apa pada P RAmlee :-)

Ni nak cerita..pernah tak terpikiag, apa yg ada dalam crita crita P
ramlee sebenag nya berlaku hari ni dlm zaman ni..? ada perasan tak??hehe. Aku ni pnya la terpaksa tengok sbb anak aku tu suka betoi ngan gambag gambag dia..
Imagine kan la kanak kanak yg umug dia 2 thn, gmbag pun hitam putih ja.. dia leh nga nga mengadap tv.. Astro kan sat sat ada P Ramlee.. aku leh tima la kalu gambag yg crita lawak i.e tu Bujang Lapok de siris ka .. do re mi ka..ni apa la hujan panas , ibu mertua la n putus sudah kasih sayang pun nak jugak dia tengok ,, janji ada muka P Ramlee..dia kata hensem hehe
Tu la nak tnya apa ada pada P Ramlee sehingga kanak kanak yg jauhnya berzaman tu leh minat kat dia..siap hafal dialog dialog nya kan?



Tp yg menariknya kisah seniman bujang lapuk tu.. kan..
Wataknya ramlee amik duit cik salmah ngan slamba je.. nak p cari keja n
part yang best tu tang hantaran dia…adaka patut cik salmah yg simpan duit kat pejabat pos dia nak guna untuk meminang cik salmah.. hehe
N benda tu ada jadi di sekitar kita … tul tak.. hehe.. ni from my frens
experience .. sbb umog pun dah lanjut.. nak tgu boyfren simpan duit lambat sgt..so dia advance kan dulu hantaran tu hehe. janji kawen ngan buah hati dia.. hehe….

Sama jugak kisah nya kat gambag bujang lapok bila mana sudin nak minang eton.. tp eton yg p gadaikan cincin mak dia buat belanja kawin..time tu 1000 ja hantaran dah mahai.. mak sudin nak pnjam kat adik beradik.. n pas tu nangeh nangeh g tau adik beradik tak mo kasi pinjam.. hehe.. pas tu eton terpaksa la curi cincin mak dia buat belanja kawin hehe.. moral of de story is.. lelaki tak dak duit ja nak kawin..pas tu pmpuan yg t adjust… hehe.. it happened nowadays laaa kan hehe

Tp bab pmpuan minang laki laki.. hantaran double dlm ahmad albab tak jadi la lagi kot.. may be future heheheh
Hebat kan p ramlee dia bg  contoh tu dan ada jugak org org lelaki aplikasikannya hari ni hehe..
Apa apun.. aku tetap minat gambag gambag dia …

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget