nuffnang ads

Thursday, October 21, 2010

SUAMI BARAN … isteri perlu bersabar

Ya ka.. isteri perlu bersabar jika suami tu baran?? It is common situation la kan.. hmm ni soalan cepu mas.. la.. napa isteri ja perlu bersabar.??. naluri perempuan sangat lembut, penyayang dan memang pun anugerah dari Tuhan ada sifat sifat sabar tapi napa si suami tu  never relize ke (may be prentend not to) atau pun rasa bersalah ka dengan sifat baran yg kadang kadang sgt menyentuh perasaan si isteri. Si isteri nanti memendam air mata ja dengan sifat tu.. tetiba ja boleh marah.. dan marah kat depan org lain lak tu.. wlpun kaum kerabat kuarga sendri tp sian la kat si isteri tu. Air muka isteri kena jaga jugak bang oi.. jgnlah main marah ja tak kira tempat tak kira masa. Alang kadang lupa nak bawak sapu tangan baby pun leh marah kat depan org ..ish.. payah tu.. malu la si isteri. Perkara kecik pun nak di marah nak di beri amaran dgn nada tinggi… but can u say it is unintentionally ?? opss sorry  for me it can be controlled if we wanted to la kan.. Tp si isteri ni pulak sayang benor kat suami .. air mata ja bertakung sebab kecik hati ngan perangai si suami.. tp si suami tak perasan pun benda ni.. susah ka nak belembut berbaikbaik ngan si isteri tu.. apa yg telebih terkurang baik nya di bawak bincang secara peribadi la.. tak yah depan orang ramai hatta keluarga sendiri kan

Ni nak cerita la sikiet, tp memang pun penawarnya si suami yg ada sifat baran ni adalah la bila isteri dia seorang yg penyabar. Dia orang ni bkn tak sayang kat isteri tu tp Cuma tak leh tahan marah alias cepat marah even benda kecik kecik ja… masa dia owang tengah cool tu ,tengah dok beromantik tu .. time tu la leh bg sepatah dua hehe.. nasihat atau luahan hati.. memang menjadi …jgn la time dia marah, kita marah balik..nanti dia tak leh ubah perangai tu sbb kita pun sama. Bila time tgah marah ja depa tu .. kita diam ja.. bg dia kata apa yang nak kata tu .. bila kita diam akan timbul lah rasa simpati tu hehe.. tu strategi nya.. bila time dah simpati time nak nyondoi nyondoi nak bebaik nak minta maaf.. ha~~ time tu lastik la balik sebiji sebijik hehe.. bukan apa untuk kita bg tau supaya kurang kan sikit perangai yg mcam tu.. nyakitkan hati isteri.. Tuhan tak suka hehe… bukan kah isteri tu penawar di kala duka .. dan si isteri tu di jadikan dari tulang rusuk suami.. saling melengkapi bukan di jadikan dari kepala untuk dijunjung bukan pulak dari kaki untuk di pijak hehe.. am I right.. ??


Tapi camna pulak ngan isteri yang baran???? Jeng jeng jeng..


 ciciwi menulis…..^ ^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget