nuffnang ads

Tuesday, October 19, 2010

kad kredit oo kad kredit.



Sekarang live dan gaya hidup dah berubah kan.. hmm suma org yg bekerja mesti dah ada credit card tak kira la limitnya berapa. Dan yg masih tak dak mesti kepingin nak apply jugak walaupun government dah announce tax on card thn ni.

Dah ada yg silver mesti nak try yang gold pnya pulak hehe.. limit tok sah
kira lah kan

*Lambang – mutu- keunggulan**.. *

Shoping shoping walau 30 riggit pun nak swept gak.. hehe .. nak bg org ushar la kot kan hehe

Pakai pnya pakai .. statement mai pening kepala.. napa byk sangat… alamak minimum payment pun boleh tahan dah .. tu azam lah nak stop tak mo pakai dah. Hehe tapi tak leh la nak cancel sbb belen tu ha… kan dah sangkut..bayor la minimum payment tu tiap tiap bulan.pas tu ti pikir balik cam na nak settle ni mak ooi.. adeh ..

Bkn apa faedah credit kad ni..cuma 1 ja.. hehe.. nak beli barang tu tp RM
tak dak..nak jugak jadi boleh milikinya ..n pas tu  bayo la sampai habeh haha..

Pengajaran untuk sesapa yg nak mula pakai credit kad tu.. hehe.. once dah stat tu .try to calculate minimum payment sendiri jika statement belen byk ni.. kalu rasa tak mampu kat minimum payment tu.. better don’t use until u really afford to.. k

hehe aku dah kena... tanggung la.. adeh!!!!!

1 comment:

kredit Info said...

really a good tactic to work.
good information
günstige kredit

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget