nuffnang ads

Friday, October 29, 2010

HOUSEWIFE VS HOUSEHUSBAND…



 

Cam na.. nak kira nie...  boleh ka husband tak bekerja dan si isteri ja bekerja. Means tu suami tu dok umah jaga anak, jaga rumah ,duit belanja lain lain isteri yang tanggung? – house hsband

Susah tuh!! Ada ka lelaki yang sanggup tak dak rm di tangan dan harap si isteri ja menanggung suma perbelanjaan rumahtangga… duit rumah duit kereta, bil utility lagi..duit makan minum pebelanjaan harian.. ishkkk penat la wei… mana boleh

Kalu pun la kita (isteri) bekerja..dan si suami lak dok umah, boleh ka si suami menjalan keja umah mcm si isteri buat yg sesempurna isteri buat. Pelik kan? Takkan suami tu nak p market, nak masak, nak siapkan anak anak, nak basuh baju, kemas rumah.. nak iron baju nak lipat bj tu???

Agak agak la boleh ka depa buat keja rumah tu sesempurna si isteri.. hehe.. masak sedap sedap, dapug mau kemaih, bj lipat mau urut dulu elok elok teratug…ha.. bj nak jemug tu kena elok elok . Kalu ikut logic la kan, isteri kalu tak keja.. dia surely t jaga anak dia dari  baby smpai skolah suma. TAPI kan, kalu suami jaga anak..? cam na gayanya erkk.. 
Bg susu dia, ndoi kan dia nak tidug, mandikan dia.. suap makan dia tambah2 lak baby 2 bulan ke atas ala kira baby la.. kena lak anak ada 2 ka 3 ka.. hehe mau telondeh kain pelekat tu hahaha…

  

Imagine la tgk wei…kalu cam tu.. hsband leh tahan ka.. keja kat ofis kita behenti cukup time.. tp keja umah tak kan habeh selagi kita tak tidug !! yes it is?? Cuba tnya suri2rumah tu tgk .. hehe.

 Eerrrr… rasa kalu la suami tu leh buat tu suma, apa pandangan si isteri tu  kat suami dia aaa.. ?

Kalu la pulak , memang nak jadi cerita suami selama ni memang bekerja.. tiba tiba tak bekerja di sebabkan alasan tertentu.. so dia tak pernah buat keja rumah or jaga anak tu suma.. isteri bgn pagi p kerja. Balik keja, tgk sinki penuh ngan pinggan gelas semua, isk nak basuh lagi.. pas tu nak kena masak lak tuk suami n anak anak kan..Bj bersepuk sepuk kat dalam bilik.. tak dikemas... rumah berhabuk tak di sapu.. anak anak tetap p hantag katnursery atau pun baby sitter.. 
Balik umah kalu dalam keadaan cam tu,sure la TENNNNSIOOON sang isteri fuhh!! Takkan hsband nak goyang kaki ja kot??? Ishk… banyak cantik…. Hehe….. tak tau la samada leh ka aku ngadap menda cam ni kalu terjadi. eeerrr dugaan la kot kalu camtu… hehe . Semoga Allah memelihara rezeki kami seadanya J

 Rasa rasa ada jadi dak benda cam ni? Househusband or hsband yg tak bekerja.. goyang kaki ??? “WIFE WORKING HUSBAND JERKING’ (meminjam dialog dlm Salam Namaste lakonan Saif Khan n Pretty Zinta)

Sebaiknya la kan perlu  cari jalan di mana tanggungjawab seorang isteri n seorang suami telah pun ditetapkan. Walau bagaimana besag pun gaji dari isteri bekerja, suami tetap perlu bertanggungjawab dari segi nafkah zahir batin. Isteri bekerja memang banyak membantu si suami dari segi keperluan dan kehendak tu.. tp tak bermakna si isteri perlu di pertanggungjawab kan sama seperti suami.. ya..

Perkahwinan adalah satu perkongsian.. jadi susah sama sama susah...bila senang tu ingat ingat la .. ya
:-)
CICIWI MENULIS ^ ^




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget