nuffnang ads

Monday, February 28, 2011

do we need to show off??



Perempuan, wanita..bila beli apa apa yg brand ja.. mesti nak cerita cerita kat kawan kawan,” I beli handbag brand bonia kemarin.. rega 358ringgit….then, kemarin keluar jalan jalan ngan hsband shoping shoping sekali tgk perabot.. haa.. dapat la beli console table rega 600 lebih .. pergi survey kereta ingat nak tukag keta..thinking of buying aphard or at least chevvy..”
I don’t know la.. tp rasa cam tak berapa bekenan dengan sifat showing off ni..
I knew I have nothing to showing off, nothing even to speak about what I have, any kind of changes in my house furniture..or whatever la kan, coz I love my simple life, with RM yg ala ala sederhana,dengan keta pun sederhana.. umah lagi laa.~.cukup la untuk kami anak beranak la kan.. so I do proud of what I have.. hihi coz I have nothing to make me proud pun hahah.. tp kan napa ya.. is that all what perempuans will talk about?  Hihi.. mesti ada punya sikit pun nak story mory about how loving our hsband is?? Giving what we insist ..ala ala bby request something from maknya then, a wife lak merengek nak handbag baru dari hsband???
I m not in a good mood today, batuk yg sampai men serakkan suara ni.. selsema yg tak mau nyah lagi.. aleh aleh, very early in de morning, member ni mai nak cerita n tunjukkan handbag baru yg rega beratus ratus?? Eh eh.. bkn cemburu k.. its not me, aku dah pakai pun bonia mak nenek ni semua sebelum kawin, time anak dara melaram sampai kasut pun nak 3.5inch hihi.. tu dulu la k,  bila dah kawin.. all have changed..
Nop.. please don’t story this to me.. it sound childish k.. apa la.. pemberian sang suami pada isterinya.. iklas tu untuk kasih nya pada sang isteri.. bkn nak isteri tu tunjuk tunjuk k.. please understand that..

Kdg kdg memang terpikir, tgk pemberian rezeki Allah pada seseorang tu mlimpah ruah.. tp disebalik pemberian tu ada jugak yg sampai lupa.. dan bermegah megah pulak.. dunia o dunia.. bila takdak, bila dalam kesusahan kita mengeluh, bila ada bila terlebih ada , kita bermegah pulak..Munkin sebab tu Allah bagi aku ni rezeki dan segalanya serba sederhana, supaya aku tak bermegah megah kot?..supaya aku nampak nikmat yg banyak tu untuk aku syukuri kan??
Kesempitan hidup tu kadang kadang memang buat kita tunduk ke bumi merendah diri.. tunduk kita mengharap ehsan Ilahi.. bukankah Allah memberi apa yg kita usahakan? Mencari keberkatan dalam rezeki kurniaan tu.. sedikit Cuma pun kalu berkat .. selamat la hendaknya.. hidup perlu jujur, ikhlas... insyaAllah.. sikit pun akan rasa cukupnya..

For gurl out there, apa yg ada kat kita ni untuk kita syukuri.. tak perlu bermegah megah.. smua tu pinjaman seketika.. tiba masa tak tau bila bila kita boleh di uji .. ya.. baik beringat ya…

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget