nuffnang ads

Tuesday, February 8, 2011

Facebook




Facebook , where frens stay connected, kegilaan FB ni memang menjadi jadi.. especially di Msia ni, nak online memanjang.. coment, upload view photo kengkawan, post at wall la..mcm mcm
Ha.. time la ni , byk org sanggup tukar handphone, kepada yg ada facility FB tu, siap kena amik package maxis la Digi la.. untuk stay connected online FB hihi..
Dan la ni sampai every single activities pun kita nak upload kan, p makan kat mana, jumpa sapa, buat apa..masak apa.. suma pun amik gambag  hihi.. siap masak gulai pun nak hias cantik cantik untuk upload kat situ , kan kan kan dulu kita masak gulai ada tak amik gambag hihi…ha, nak g tau kat suma kawan kawan ri ni kita makan gulai, ok ka camtu?? Hihi..
For me, my single opinion FB is, yes it is a platform for us to stay connected with frenzzz.. tp sometime people cam excited to show off what is happening in their life..hrmm ya la kot..
Ada jugak yg amik kesempatan nak gaduh dalam FB, hang kata p aku kata mai…gaduh gaduh dlm fb which kawan kawan yg lain lain pun boleh baca tu suma.. kan.. so kdg kdg rasa cam tak respect pendapat pendirian orang lain lak kan… termasuk bab politik suma pun hantam sekali..
Pernah jugak terbaca, my chinese frenz condemn Pemuda Umno.. iskkk terbakag dada jugak tau.. ya la dunia tanpa sempadan, nak kata apa pun kasi hantam suma…. Aku ni bab politic tak mau campug.. bkn apa.. nak gaduh sama sama kita wat apa.. kalu chinese kata kat melayu, buruk mana pun pemuda umno tu adalah sebangsa n seagama ngan aku.. terasa ooo… aku ni kalu org kutuk umno ka pas ka pkr ka.. mesti terbakag.. dok condemn melayu.. I reaallllllyyyy don’t like it…
Memang la patutnya kita tak peduli la dia tu yg nak gaduh sama sama depa… tp well jiwa aku ni semangat melayu sikit.. ada rasa tersedih terpilu sikit bila tgk sama sama kita bertekak kerana pandangan politik yang berbeza.,tak yah la kita nak too emosional dalam FB tu kan.. tak guna gaduh gaduh sesama bangsa la,. Bygkan cam na bangsa nak kuat kalu asyik bertekak, berpecah belah- tak kemana la jawabnya… takot juga  melayu.. kan layu.. hanya kerana berpecah belah :-(

Dlm dunia yg tanpa sepadan ni ada juga manusia manusia yg tak hormat agama org lain…ada yg ikut sedap mulut ja, bara n membara bila tersentuh bab agama islam.., dan yg sgt memualkan bila dalam personal info, agama mentioned clearly Islam, tp posing maaaakkk ooi… uishhhhh.. better don’t mentioned! Hihi…

So well this is just my single opinion, saja suka suka ja bila online fb, tgk coment kwn kwan kat wall tu, apa activiti depa..ok takat tu ja.. tak mau lebih lebih.. tak mau ada perception negative towards fb , aku suka juga sebenarnya … tp nak amik kesempatan la kat blog cokia ni, please la jgn gaduh gaduh kat fb k,, hormat menghormati… sesama kita… make it fun jerrr  don’t be tooooo emosional la k..
 J… piece…

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget