nuffnang ads

Wednesday, January 26, 2011

Biar Sibuk Bekerja

Kadang kadang rasa hati ni, nak bangun pagi nak p kerja punya la malaih, teringat hal ehwal anak anak, nak siap kan depa, nak jaga depa coz bila cuti sabtu ahad, sonok jugak dok ngan depa kan… alangkah bagusnya kalu dapat tgk depa in every single moment kan..

Hrmm ni la akibat nya kalu mai keja tak bizi, working as admin support for sales team, keja aku ni dok tgu sales staff bawak balik submission untuk aku process..so bila depa tak wat sales, aku pun nga nga la.. mula la dok pikiag mcm mcm hihi.. aku akan siapkan entry blogging during office hour ni , lik umah aku post kan aja.. sbb time ni ja boleh pun, kat umah bz ngan anak anak.. tak dak masa nak meng -ayat dah hihi…

As for my self, I prefer to be bz -yg boleh  buat aku rasa masa berjalan cepat.. bila bz tu time tu tak la aku renung sangat, nak nak dok tuggu nak lunch time.. which it consider half day has gone!. Hihi.. ni dalam dok tak dak keja, mcm mcm la nak dipikirkan, bila nak jadi kaya hihi.. bila nak goyang kaki tak payah kerja.. hrmm jawabnya.. tggu epf la hahaha..

Bkn apa, bekerja ni ada kelebihan, dan tak bekerja pun ada kelebihan jugak..dari segi kelebihan tu aku rasa byk jugak kot.. munkin yg paling utama tu dapat la bantu sedikit sebanyak keperluan family, walaupun sikit .. bantu jugakkan ?? hihi.. tp kelebihan tak bekerja ni .. Allah lipatgandakan pahala la, sebab kita tumpukan sepenuh perhatian kat anak anak, p hntag anak p sekolah, p amik anak sekolah, masak untuk depa.. keja keja rumah tu kan namanya ibadat.. haaa… tentu aman rasa kan.. terlebih utama tu solat lagi senang kat umah.:-)…

Aku redha la memang aku akan bekerja sampai pencen hahaha.. tak leh nak lari rasanya.. selagi khidmat diperlukan…

Dalam dok merenung nasib yg ntah bila nak jadi kaya ni… kena jugak la besukur , dapat keja dalam opis, aircond, bukankah ada yg lebih kurang bernasib baik.. sekadar contoh kat sini, tu la aku kena la syukurkan diri aku ni, ada yg susah susah bangun pagi nak menoreh getah, kalu lambat getah tu keluar sikit, ada jugak yg terpaksa berpanas berhujan nak cari sesuap nasi.. amacam?? Ni dok dalam aircond pun dok rasa malaih!! Dok rasa nak dok rumah??? Isk.. dok umah kalu RM masyuk tak pa la hihi.. zaman la ni commitment sgt sgt berbeza, byk menda nak di bayag,  dapat la bantu sedikit sebanyak dalam urusan keluarga ni.. kan hihi..

Hrmmm tu la kata biag la aku sibuk bila mai office tak la aku melalut pikiag mcm mcm… kannnn :-), soalannya ‘sampai bila harus bekerja’ hihihi.. jawapan aku.. senang ja. K.S.P.. aku sebagai kerani sampai pencen hahaha..








2 comments:

jUliANa^sAlLeh said...

shoutbox tak kua la kat jujue...huhuhu ... :( tapi jujue dtg tinggal jejak jugak.. :)

Sharifah nor said...

nasib baik ada kerja...kalau tak de kerja..nak beli lipstik mahal pun nak kena buat muka kasihan kat hubby...hahaaaa...kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget