nuffnang ads

Monday, January 31, 2011

Tetamu Mai Bawa Rahmat

Sibuknya.. nak masak , nak kemas rumah, nak siap kan diri n anak anak.. haar,make sure la semua nya terhias rapi,napa lak.. hihi.. ya la ada org nak bertandang ke rumah kita.. kalu beradik beradik biasala kan.. tak yah la nak sibuk..depa dah tau selok belok umah kita.. ni ha.. tetamu…, kawan kawan la..nak mai rumah kita  ,besag la hati kita ni ~  my pleasure ..dengar ja tepon kata nak mai esok, hihi.,. pg pg dah kuag p market, tengok la apa yg patut nak dimasak nak dihidang kat depa nanti..

tapi ada jugak sesetengah org lak kalu org nak mai rumah dia ala kadar ja.. tak kisah pun apa yg nak dihidang, umah kemas tak kemas, bila ada ja tetamu mai mesti dia suh hsband dia kuag ke kedai beli la kopi ka,.. teh ka.. ha, nak  bancuh ayag secawan dua pun malas ker??? Eee bkn nak ngata ka ngumpat ni sbb aku pernah nampak jugak menda cam ni kat depan mata aku ni.. takkan ayag secawan pun tak leh bancuh kot kak ooi , hsband dia dok sembang elok elok ngan tetamu tuu,  boleh dia suh hsband dia p beli kopi, depan depan lak tuu hihihi.. tak lawak ka camtuuu??,  tetamu mai kan bawa rahmat, nnti balik bawak keluar dosa kita .. tak nak ka?..
Rasanya berbaloi baloi la kalu org nak mai umah kita, kita masak n serve them nicely.. sbb tentunya Allah taala suka kan? Bagi aku pulak adalah menjadi satu kepuasan bila aku dapat serve depa, dapat masak apa apa.. even simple simple pun tak pa..tp must be nicely served on de table la kan..
Ya, kalu tak dapat nak masak ka, boleh la p beli cucur pisang ka kuih kuih ka.. tp takat ayag teh secawan dua tu  takkan tak leh bancuh kot.... tul tak?? Hrmm mcm mcm ragam manusia ni.. ada yg suka,  ada yg acuh tak acuh ja.. tak pa la, terpulang la pada individu tu..sapa tak mau rahmat Allah, sapa tak mau org bawak kuag dosa kita…. ish ish ish....



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget