nuffnang ads

Thursday, January 27, 2011

Kena Puji , ~kembang.. kena kritik??

Senyum dulu… :-)

Lumrah alam la kalu kena puji, tu sonok nya.. kembang hati ni kan..cam nak cerita kat semua orang , kena puji hari ni, mcm nak tanya lagi sekali betoi ka.. ? nak nak kita ni pmpuan, kalu kena puji ri ni cantik.. wah, lawa la, pandai mekap la.. haa….apa lagi merak buih la jadiknya.. nak buat cam na tu kan naluri kita sbg manusia biasa ni.. tp cam aku ni kena tgk orang jugak la kalu nak puji ni,… tujuan kita dressing up, nampak kepuasan dalam diri kita bila tgk cermin kan.. hihi.. eh ok ka cantik ka? Tp cermin tu tak leh cakap.. hrmm so tak tau la elok ka tak elok cantik ka tak cantik..

Tp aku ni kalu tak suka jugak org puji puji ni.. cam tipu ja..bodek ka  nak amik hati ka hapa..kena lak kalu org tu lak lelllaaaaki yg umug nak mai 40-an.. or 40 keatas.. chehhh.. gelli geleman daaaa…kalu elok pun kata dalam hati dah laa… hihihihihi.. tu ja..

My concern is.. MR R En hubby aku tu .. harap la nak puji .. ala bang sekali sakala takkan tak leh kot.. ada la jugak satu masa tu aku dressing cantik sikit la dari biasa .. nak p kduri .. hrmm dok agak simple tp dia kata
cantik.. senyum aihhh .. teghenyeh la aku ni sampai telinga.. hati kembang setaman, kalu bahasa sempoi tu kembang la punkok ni hihih…. Beh tu dia kata pulak, tu la tak leh puji nanti telebih perasan.. hahaha.. .ada la jugak..dipuji oleh orng tersayang.. sapa tak kembang kan… sama jugak time masak sedap.. aku cukup pnya syokk la kalu en hubby tu kata aku masak sedap.. kah kah kah… al maklumlah ciciwi kan.. tp time aku masak tak sedapppp.. kena kritik haaa…. Amacam> tak leh terima ? kan kan kan..

Eh eh?? tak la ,bukan la, tak pa la.. ada saja la nak backing diri sendiri..feeling down teruih.. chehhh.. tak ok ka cam ni, cam na lagi mau.. hihi tak puaih hati la pulak..en Hubby is a type of frankly speaking punya, so kalu
tak sedap.. directly gtau tak sedap, tak pandai masak la apa apa aja, tak elok pakai cam ni, pokpekpokpek, lebih kurang jugak ayatnya tuu..alasannya kritikan membina? Isk.. membina ka.eeee geram oooo, sakit hati ni.. ohhh tidak lallin…. Cam tu jugak kalu aku dressing up rasa cam cantik tp sekali dia kata tak cantik, tak sesssuuaii la, mcm wayang cina la… ada saja.. muka jadi chomm laa hihi

Hrmm tu la lumrah kita ni sepesialy pmpuan .. bila kena puji memang kembang la mcm merak buih tu.. tp kalu kena kritik.. unacceptable??? No no no no.. keep denying…ahhhh.. ralat hati suma ada.. tak leh ka amik as
kritikan tu untuk improve untuk buat yg better in de near future.. haa.masak tak sedap , pas ni try amend kasi sedap, tp bkn amik cam ni, tak sedap kena kritik …haa. TAK MAU BUAT DAH!! Hihihi..

Kalu pakai bj ni kata tak cantik.. TAK PAKAI DAH!!! Haar. Boley ka camtuu..

Tgk la dulu..niwey En Hubby sgt susah nak memuji.. hopefully dalam hati laaaa
hihihi..
 

1 comment:

Aida Ali said...

Saling memuji terutama suami isteri sangat penting dalam menyemai kasih syg

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget