nuffnang ads

Tuesday, January 11, 2011

Putaran kehidupan


Tip tap tip tap.. kedipog kedipog.. pejam celik.. la ni dah masuk tahun baru…2011, hrmm toksah la nak cakap pasai azam baru nieh.. hihi.. tiap tiap tahun azam baru dok beratug , bila nak dipakai hihi aku tak tau dok .. simpan ja..

Dalam sedag tak sedag, this year is de first year anak aku nak p skolah.. tadika ja pun.. ya la.. dalam aku dok rasa tidug celah ketiak ni.. dah besag pun dia.. hihi..wpun umug 4++ tp kiraan tahun tu dia 5thn la..hrmmm, ni baru dok perasan umug dok tunjuk rutin aku dah nak berubah… ish.. dulu mak bgn seawai pg nak siap kan anak anak dia p sekolah.. ada sj bfast nak disajikan, nak iron bj, sikat rambut yg berjela tu .. hihi.. kami suma beradik pmpuan.. nak p sekolah mak dendan elok ja.. tarik cekang cekang bg kemaih, minyak kena lumug satu kapala.. hihi…

Haaa..

Ni time aku pulak mangkit awai pagi, siap kan budak kecik tu nak p sekolah tadika yg mula kan sesi pg kue 8pg – 12tghari.. disebabkan la ni dah bertambah ahli nak disiapkan…terpaksa la bgn awai pg.. its my turn to prepare her bfast, iron bj, nak tocangkan rambut yg berjela cam aku jugak la.. hihi.. cam teringat ja mak dok ikat rambut kat ku tu.. ish ish.. cepat ja rasa masa berlalu.. dah lama tak tgk kapug kasut, dan yg best tu time my hubby n myself dok balut buku sekolah dia.. sambil ngongang ngongang dok cerita zaman sekolah tadika masing masing.. hihi rasa lawak la..sbb ni time nak perhatikan anak sendiri pulak nie..

Yes, balik sampai umah la ni dah nak kena ushar keja skolah dia.. haaaa don’t play play.. la ni tadika pun dah ada homework.. abc tu kebykan budak budak dah familiar.. zaman dah berubah.. time depa ni baby bby sure mak pak dah bg susu kan lani susu dah ada DHA la , AA la SA la n one more thing tu Gangliosida hehe.. tu Anmum la, - sel sel otak berhubung haha. So depa ni cam cepat terima la proses pembelajaran..

Aku percaya generasi ni adalah generasi yg boleh di harap di masa depan hihi..

La ni time aku jadi cam mak aku hihi.. di namakan putaran kehidupan….kemarin aku student, semalam aku kawin, hari ni aku jadi ibu….dan seterusnya ……..hihi…jika di panjang kan hayat…ni la..kan

 

Sukur…. Amin…




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget