nuffnang ads

Friday, January 14, 2011

dah 5thn pun

Its my  5th anniversary

Sat….. ooooopssss … nak kedipog kedipog lagiiii.. hihi.. sedag tak sedag dah pun sampai anniversary perkahwinan aku yg ke 5,… haaa.. susah senang tak yah la nak cerita.. alam perkahwinan biasa la.. mesti la ada ombak sikit.. takkan nak setenang tasik ja kan.. hrrmmm tak bestla.. biag ada alun sikit .. baru mencabar… ya la .. wlpn perlu mengharungi ombak badai tu..yg kdg kdg beralun yg kdg kdg tenang, dapat la rasai jugak nikmat n rahmat yg Allah bg ni.. hihi..

Aku ni kawin agak terlajak sikit la.. even kenai hsbn yg (hereinafter will be called MR R) dalam sekitar umug aku 19 thn.. tp on of ,, ada sat tak dak sat.. ni kawin masa umug 27++ kira dlm kategori tak muda la jugak..haaaa. senang ka nak kena nga nga tunggu jodoh tu sampai 8thn.. lambat lambat tp sampai jugak la, Alhamdullilah

Masa tak kawin tu, anak dara tu.. aku keep single while waiting, while nga nga nak tuggu MR R pulang ke pangkuan.. dok rasa jugak.. kalu buat nya dah aku reject byk org yg nak mai mencelah, tau tau MR R dah kawin amacam ? al maklumlah lost contact beberapa tahun.. Cuma hati ni ku tadahkan.. ku nantikan.. ku kosongkn untuknya hihi..
Masa tu dok pikiag kalu aku jadi anak dara terlajak tu.. nak amik anak angkat.. ya la buat teman aku, kala sunyi kala tua esok ni hihi..

Ya Allah tu Maha Penyayang sungguh.. tiap kali aku berdoa.. dlm smbyang.. kalu bukan MR R ni jodoh aku, maka tunjukkanla kat aku, lapangkan hati n perasaan aku nak terima jodoh aku pemberianNya.. tp tu la.. bila doa pun, alih alih hati tu dok terpaku tang situ jugak..for him! mnkin nak dijadikan takdir.. atau doa yg Allah permudahkan jadinya untuk aku, all of sudden MR R gave me a call, with he himself pun main agak main pusing pusing ja no tepon aku.. tp Allah dah bg dorongan yg nombor dia tekan tu tepat ------------
àtoing kena betoi muka hidung aku.. he’s looking for me! Hahahaha. Geli hati arrr kalu ingat balik.. tu cerita nya nak dijadikan jodoh aku la hujung thn 2004, no tepon tu terilham kat dia,, 2005 april aku pun bertunang.. dan seterusnya 14.01.2006 aku pun dikawinkan la makanyaaaa ..smileeee eee sukanya time tuuuu
 
Hadiah anivesary??? Haaah..nak kena hadiah ka ??hihi.. remember ciciwi??? I am simple.. as a simple wife to a simple husband, tak terasa la nak ber candle light diner tu suma.. so.. no need la hadiah hadiah laling.. wa cayang lu.. as what I was before.. today, tomorrow… ever after… or hindustannya… hamesya ki liye…hihi…  

Mudah2an Allah pelihara.. berkati ikatan ni.. tabahkan hati mengharungi segala jenih badai tu …. Kan.. insyaAllah…apa pun Rahmat Allah jugak la nak lindungi petalian yg dah tersimpul yg baru 5thn ja pun hihi.. 

1 comment:

call me Aden... said...

best citer ni alar2 romantik tp malu2 nak citer.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget