nuffnang ads

Wednesday, November 24, 2010

25det @ dua kupang lima det..

Dah lebih sebulan stat buat blog nieh.... hrmm lama gak aku tuggu nak buat blog ni sbb tak dak internet kat umah.Pc pun dok pakai yang gedebab tu lagi masa tu.. pas nak dijadikan rezeki aku, NUBE la penyelamat, pas dapat arrears tu ,aku proceed ja ngan apa dok tuggu ni.. date 10.10.10 ,PC aku pun sampai.. beli pun yg cokia pnya ja with budget  not more than 2k hihi sbb matlamat pun nak cuba blogging.. so pas dah complete pc di pasang.. one week after baru org streamyx mai pasang package combo ngan tepon umah.
Ok la kot.. Se umug kala hidup memang aku ni buta IT sikit .. tp main redah belajag sendiri ja .. hihi Once settle internet suma., I just try in error..ja so tu yang intro aku cam seketot ja sbb tak well plan.. tgk tgk dia publish betoi haha..Hrmm at first tu memang la rasa cam nak cari income.., pas tu rasa it would not be that easy.. tambahan org cam aku ni yg agak blur IT hihi..
Tp jadi gak.. cuba riki riki sendiri how to create our blog,, how to earn from blogging..
Pas tu nak tag nufnang la pulak.. punya la seksa aku nak paham kod kod tu html pa balaghana.. tp finally I did it.. from my own effort after 1 week pnya try hahaha
Buat masa ni aku dengan bangganya meng announce my first earning from NUFFNANG is 25deit… hahahaha.. kalu utara kata dua kupang 5 deit..dan bahasa betoinya RM 0.25 sen hehehe.. fuhh jenuh gak nak himpun RM50 tuhh ,, tp tarapapa..aku pnya sonok tgk akaun aku dah stat ,riuh p cita kat mak aku, adik kakak suma
Hahaha n cita gak kat suami tsyg tu ..dah dpt 25deit.. dia ngan senyum sinis.. kata wooow?? Byk nya.. huih?, boleh beli moto sebijik!!! Perli la tu.. hihi..
Tak pa.. yg penting semangat masih membara.. n now bkn rm ja matlamat.. la ni, ianya dah jadi hobi aku,, malam malam buta mengadap pc, dari buta IT ni .. aku dah cuba selongkag sikit sikit.... well usia n education level bkn penghalang dah, nak belajag sampai reti.. take time la kan.. tak pa aku tunggu.. sampainya time aku celik IT hihi.. modah modahan, apa apa pun tima aceh byk2 kat uncle nang, sgt bermakna bagi ku.. ma aceh ma aceh ma aceh.. ma aceh daun keladi tu tau!!



CICIWI MENULIS ^_^

2 comments:

Drama Mama said...

hehehe...take it slow. lama2 nanti makin membukit duit tu. yang kita ni dok tunggu check tak sampai2 lagi...rasa penat menunggu. mid december baru nak sampai...lama lagiiiiiiiiii! hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

afraliza said...

wahhh!!!caiyok2..kipidap..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget