nuffnang ads

Wednesday, November 10, 2010

Petua menambah rezeki....

Baru ni entry aku berkisar tentang cara menguruskan kewangan, hari ni aku nak share tentang petua n amalan yg boleh kita buat untuk menambah rezeki lak.. hrmm rasa rasa kalu camna pun kita try nak uruskan kwangan kita , kalu kita tak berada dalam landasan yg betoi.. susah gak kot.. so.. mai kita ushar beberapa tips n amalan yg boleh kita amalkan.. untuk tambah rezeki besama keredhaan Nya juga.. insyaAllah..
Serius lak hari ni ciciwi~ hihi…

Antara amalan yang boleh di lakukan adalah
  1. menunaikan solat dengan penuh khusyuk
  2. rajin mendirikan solat sunat dhuha
  3. mengerjakan solat fajar n witir di rumah
  4. membaca surah Al – waqiah . Baca pada waktu malam terutamanya ketika orang lain sedang tidur
  5. membaca sural al- Mulk
  6. Membaca surah al muzammil
  7. membaca surah al Lail – surah lazim (dalam muqaddam)
  8. memperbanyakkan selawat ke atas nabi setiap hari
antara amalan lain
  1. Rajin bersedekah
  2. bangun tidur awal pada waktu pagi
  3. bermanis muka
  4. berbicara dengan baik n berfaedah
  5. rajin menyapu dan mmbersihkan halaman umah dan tempat tempat lain dalam rumah
  6. mempunyai bakat tulisan yang indah( tulisan yang indah merupakan kunci rezeki yang menyebabkan terbukanya pintu rezeki.. wallahuallam
  7. selawat ke atas junjungan nabi 100x selepas setiap solat
  8. puasa setiap isnin n khamis setiap minggu

Wallahuallam

Sekadar  hasil dari pembacaan ciciwi untuk dikongsikan besama . apa pun terpulang pada nawaitu kita.. insyaAllah..


CICIWI MENULIS ^ ^

1 comment:

Hanif bin Idrus said...

Thanks comment at blog...
Letak shout box...baru senang dapat backlink..
Say apun baru lagi..tapi Otai blogger ada ajau letak shoutbox..sama macam comment but more simple and easy..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget