nuffnang ads

Tuesday, December 7, 2010

Kekasih lama, can we face him?

Entah mengapakah hatiku bergetaran
Bila bertemu lagi oh! kekasih lama
Ku cuba selindungkan api keresahan
Namun perasaan ini berapi di dalam

Ku kira angkau sudah melupakan
Kerna itulah engkau nampak tenang
Lainlah aku walau ketika ini
Masih membara ingatanku terhadapmu

Ku singkap kenangan dulu
Sewaktu kasih berputik
Kugenggam erat tanganmu
Kau tunduk sembunyikan wajah
Namun dapat aku meneka hatimu
Sehati denganku

Lalu kau mendongak berbalas renungan
Dan dengan perlahan tangan kau lepaskan
Kau pun berlalu dalam kepekatan malam
Tinggal aku seorang

Terhenti lamunan bila ku dikejutkan
Engkau dipimpin pergi oleh seseorang
Dalam keterpaksaan kau melangkah kaki (pergi)
Namun sempat jua kau menoleh ku disini


 

Bergetar kah jiwa kita bila bertemu kekasih lama.. hihi.rasa cam na tu? Serba tak kena kan?,  boleh ka bertegur sapa ? rasa nya tak salah kot kalu bertegor sapa kan.. apa yg tak boleh nya kalu masing masing dah ada  keluarga sendiri. Hapy hapy ja..
Boleh berputik balik ka kemesraan tu?, ada gak org kata kalu jumpa cam leh teringat balik kenangan indah la, masa bersama la.. mcm mcm la yg nak di cungkil balik.well~ indah kenangan lama rasanya dah lama terbenam dengan kenangan baru yg sedang kita lalui ni kan? Tentu la ada sebab nya napa jodoh kita dengan pasangan kita hari ni, walaupun kita benar benar fall in love , sayang sgt sgt kat ex boyfren or gifren tu kan.. bkn kah Allah lebih tahu apa yg terbaik di antara yang baik buat kita. Redha itu perlu .. ya, memang pun atas kata tu kita redha.. tp masa mula mula saat berpisah tu,, tentunya sakit tu tak tau la nak cerita kan.. sakit di tinggalkan ni lebih menyeksakan dari meninggalkan.. hrmm am I rite?

Luka tu memang akan sembuh, tapi parutnya tetap bersemadi..hihi
Alah nak kisah apa kalu jumpa ex girfren or ex boyfren tu, tegug sapa tak pa, tp tak la sampai bertukag tukag no tepon n keep in touch back .. yg tu aku rasa tak boleh.. tarak boleh.. no no no.. n better don’t

Boleh ka seorang suami bersahabat ngan seorang isteri..? Ya la sebab kekasih lama, kononnya nak bersembang sebagai sahabat, hrmm yg tu aku rasa tak boleh la, sbb dalam kita bersembang mula la ngan berkongsi cerita perihal family masing masing, pas tu akan terkuag la cerita suka duka.. alam perkahwinan masing masing.. dok mai la tanda tanda nak bersimpati kat ex ex tu kan.. and what should be emphasize here is.. hrmmm very de very in dangerous zone.. mula dari sembang, balik malam t dok teringat.. lecey pnya cerita.. takut apa nya.. bibit cinta boleh berputik balik, kalu tersiram dan terus menyiram isk!..so as my single personal view, boleh la kalu bertegug sapa as a fren.. tp nak ber keep in touch tu.. no need la..


No n please don’t .. benda yg dah berlalu tu biar kan ianya berlalu..

Kalu hidup ngan kenangan lama
Mcm mana kenangan baru nak dicipta
Kalu renung benda yg duka
Letak mana benda yg gumbira
Tangisan yg dulu la bawa kan ketawa hari ni…
Sukur n redha, kepada Allah kita sukuri…

Hihi,, aku kira untung gak .. its my first love,tp mcm mcm cerita yg jadi akhirnya  penantian ku berbaloi haha…

Ciciwi menulis ^_^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget