nuffnang ads

Monday, December 13, 2010

Marah tu perlu??







Selalunya org sebut marah tanda sayang…tak tau la nak kata betoi ka dak..tp rasanya marah itu perlu kadang kadang untuk kita lebih kenali pasangan kita.

Ya, kalu kita tak marah, munkin pihak sana tak tau yg kita tak suka sesuatu perkara tu, dan bila kita express kan rasa marah tu.. secara tak lansung kita dok bg tau benda yg kita tak suka, jgn buat dan jgn dok buat dah !! rasanya better kuarkan apa yg kita dok rasa tu, either marah sbb tak leh tahan dgn kesilapan yg besag.. atau pun bincang ja tentang kesilapan tu. rasanya kalu hati perut tengah geram nak bincang rasionaly tu susah la rasanya, tp kalu marah rasa tersembug kuag suma.. lega!!! Hihi..better dari simpan dalam hati.. sbb nya bila tersimpan dalam hati, timbul dendam bara, lama lama tersumbat.. kalu terpecah meletup nanti.. haaa… lagi teruk.

Marah tu perlu la.. sbb dengan marah kita tau apa yg suka apa yg pasangan kita tak suka.. sama gak ngan mendidik anak, rasanya kalu dia buat salah, takkan kita tak marah kot.. mesti lah marah untuk mendidik dia.. untuk bg tau menda yg silap n salah..kalu tak marah.. dia takkan tahu benda yg dia dok buat tu salah~` kan?.. Hrmm nak kata marah tanda sayang.. boleh jadi la bab mendidik anak, supaya anak jadi elok beradab dan nak  bentuk jadi terbaik .. tp marah aku selalunya time tak mau dengar cakap.. ketegag (degil) n aku naik geram hihi.. lupa dah sebenag nya nak tegug atau mendidik hihi.. marah sebab geram ngan perangai, even my kid is just 4yrs old, but sometimes I make my own assumption, that she is enable to obey all my instruction 100%.. hihi,, tak logic la.. kan. Tp kerana geram.. marah la jugak.(letak tepi ja pun marah tanda sayang tu)

Hsband marah kat isteri tanda syg gak ka? Hihi.. salah kalu kena marah.. ok la.. tp bang patut patut dah la na hihi.. takkan pasai roti benggali lupa beli pun nak marah hahaha.. (contoh la)..tarapapa, marah itu perlu tp jgn la selalu, tgk la sebab musabab nya, keadaan sekeliling nya kan..main hantam dok tak dok marah.. tu tarak boleh laa aaar. Terguris hati, terhiris perasaan tau..kalu selalu marah marah pun.. lama lama org tak heran jugak..so make use ‘marah’ to the right situation, right reason n right person!!! Hormat org yg lebih tua dari kita, kalu depa buat salah sikit,bukan la nak marah depa seperti marah nya kita pada pasangan, pada anak-anak atau pun rakan rakan sebaya.. mau kena la caranya.. kan..




cute nya kan.. marah cam ni 

Finaly.. as to conclude word of marah, haha.. my laling~~~

Pen merah
Pen biru
U marah
I lagi love u..hihi...



 Ciciwi menulis ^_^

1 comment:

aisya said...

susah nak marah.. tapi kalau sekali dah marah tu, xtau la nak cakap camne dh..

=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget