nuffnang ads

Wednesday, December 15, 2010

Sang isteri bercerita...

What would we expect in our love life?

Bila kita mula kenai, bila mula terbitnya rasa rindu, rasa teringin nak jumpa… sebab kita dah memang fall in love –die heart pnya, munkin terpaut kerana rupa, style, cara cakap..atau pun dari sudut tersirat nya perasaan yg lahir ni dah memang Allah yg bg rasa cinta ni untuk si dia..

Love means simply accepting individuals as they are, rather than expecting them to change, to be as we wish. Sometime as a wife ni , kita sayang kat husband kita, gila gila punya sayang. Kita tunjukkan kasih sayang kita
dalam pelbagai cara la.. hihi.. tp ada gak setengah laki laki ni.. dia memang sayang kat kita.. , tp tak pernah nak tunjuk kan..hrmm contohnya bila kita kata ‘I luv u’, dia reply balik  ‘thank you’ instead of luv u too.. hahaha.. lawak la..kan?, time tu kita rasa mcm mana.. ceh!! Kita tak dapat apa yg kita dah bagi tu?? Kalu dah tau cam tu, better kita tak yah la nak ucap ucap cam tu suma.. cuma nya kadang kadang tu, time hangin tengah baik tu, terasa indah.’dunia ana yang empunya’ nak juga ter wish miracle words tu kan hihi.. tp si dia buat rilek selamba ja..nasib badan la …hrmm unpredictable la  depa ni hihi..

So love memang pun, bukan sekadar memberi.. dan mengharap balasan yg sama..love is about we give sincerely what we would love to give., dan kasih sayang kita tetap di nilai Allah.. gaduh tu memang la gaduh hihi.. gaduh manja ala gaduh sayang gitu.. even though these three words seems negligible for them.. but for us.. wahh~ wei,. !! laki aku kata I love you arr.. haha ciciwi betoi….. ya la kita dok harap tiba tiba dia kata.. mestilah bsag hati woooo..

Haha.. sebab kita takkan leh ubah dia cam na yg kita mau.. tp kita leh ubah keadaan untuk dia memahami apa yg kita mau kan dalam alam perkahwinan kita…yes, bahagia tu rahmat… atau pun could be rahmat tu yang membahagiakan.. 
hrmmm rasanya rahmat la yg membahagiakan…biar pun kena redah mcm mcm..selagi rahmat Allah ada… tetapnya dalam lindungan Allah.. tentu akan rasa bahagia jugak.. Insya Allah..


 
ciciwi menulis ^_^
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget