nuffnang ads

Friday, December 17, 2010

tak terurus ke aku nie?

un manageable?

Semenjak ada blog ni (hihi baru 2 bulan ja pun), rasa cam tak terurus la, ngan anak yg umug 9 bulan dan yg kakaknya 4thn. Yg 4 thn tu ok la, boleh main sendiri boleh la bawak diri org kata ..

Time balik keja sampai umah kue 7 lebih, balik umah mak makan, rilek sat tunggu hsband balik dr keja dia lak, bila hubby lik, rushing rushing balik kami anak beranak suma sampai umah kami dalam kul 8.30-9malam..
Feeding baby, siapkan tempat tidug dia..mandi solat.. suma…
Pas settle bab tu, hubby kuag balik, part time cari extra income.. so tinggai aku ngan anak anak ja. Tot tet tot tet layan depa 2 org.. Kue 10-10.30 tidugkan baby n kakaknya dulu… haaa, time bg tidug tu la mula nak rasa mata ni shurrr ja hihi.. oppsss!!tak mo tidug lagi.. ada lagi satu baby nak di jaga jugak – CICIWI!!.. hahaa lately ni la..

Pas dah nengok , update la.. b/walking sat  (la ni dok cari code nak masukkan linkwithin tu , tak reti lagi hihi) lebih kurang, kue 11 atau kue 12 mlm baru tidug.. n de story begins.. am I not manageable??

My hubby da stat complain ni.. ha blog tu blog jugak, keja umah kena settle jugak la laling oi!!. Bj nak di basuh, nak di iron, nak di lipat.. pinggan mankuk in de sink must clear! Hihi..

Kalu dulu time aku dah settlekan anak anak normaly aku lipat kain bj yg da basuh tu, sambil mesinkan yg kotog kotog.. kiranya up to date la.. then, dapug suma perfect kemas.. hihi..

Dia da mula nagging nagging ni, bila dia nampak  bj belambak kt dalam bakui tu tak lipat lagi hahaha,, ada bj lagi yg pending tak basuh lagi punya hihii…Pok pek la jugak… sbb dulu time buat keja tu, la ni time tu aku dok berblog nieh hihihi..gelihati pun ada nie.. hihi… i realised that i'm soooo unmanageable when he keeps nagging me… pok pek pok pek..

Da la masa sabtu ahad, aku stay kat umah mak,, umah ter hanging cam tu, balik ahad, baru nak kalut kalut mengemas pa balaghana suma hihi..Huaaa…. Kalu la aku tau bloging ni masa anak dara dulu.. wahhh.. tentu byk masa for it kan kan kan?? but surely aku appreciate bila dia beletiag tu coz means he still concern on what I m doing kan.. kalu dia buat tak tau kalu, payah la.. kira dia tak amik tau hal kita la kan..

My laling.. sowwwy na.. sat cek buat.. kasi settle.. suma.
DONE!!! hihi..

ciciwi menulis ^_^


 

1 comment:

Drama Mama said...

hahahaha! sama la kak..yah pun bila dua tiga hari tengok rumah tunggang langgang kena stop blogging sat...settle semua dulu lepas tu baru continue balik. bila dok mengadap blog ja ni memang tak jadi keja lain! hehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik klik

There was an error in this gadget